Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calificare istorică

* echipa braileană HC Dunărea a învins, de două ori, tripla câștigătoare a Ligii Campionilor, Viborg HK și s-a calificat în grupele EHF European League * HC Dunărea redevine o echipă de talie europeană * apărarea a fost punctul forte, iar Aneta Udriștoiu a dat “recital” în ambele jocuri * după această perfomanță notabilă ,echipa antrenată de Neven Hrupec este în top 16 în Europa * “Am eliminat din competiție principala favorită la câștigarea trofeului”, spune cu mândrie George Caranica, președintele clubului de handbal

 

Weekend-ul handbalistic din Sala Polivalentă “Danubius” s-a încheiat cu o mare performanță pentru HC Dunărea Brăila. Echipa de suflet a brăilenilor a eliminat din competiția europeană cel mai titrat club din Danemarca și de pe continent, Viborg HK, și s-a calificat în grupele EHF European League. Cu toate că nu pleca cu prima șansă la calificarea în turul următor, gruparea handbalistică de la Dunăre a răsturnat toate calculele hârtiei cu Viborg HK. După această calificare, cu scorul general de 58-52, echipa lui Neven Hrupec a ajuns între cele mai bune 16 echipe ale competiției.
Practic, în urma tregerilor la sorți care au avut loc în urmă cu o lună, puțină lume a acordat șanse de calificare echipei brăilene în următoarea fază a competiției. Conducerea clubului a reușit să convingă conducerea clubului Viborg HK să joace ambele meciuri în România și acesta a fost unul dintre atu-urile echipei noastre. Chiar dacă ambele manșe s-au jucat fără spectatori, pe întreaga durată a celor două meciuri, s-a auzit pe fundal atmosfera creată în trecut de suporteri în sală, iar la fiecare la time-out organizatorii clubului au ales melodia potrivită care să ambiționeze fetele, iar echipa a jucat din inimă pentru Brăila și pentru România.
În partida de sâmbăta trecută, jucătoarele au intrat pe teren extrem de determinate, au luptat pentru fiecare minge și nu au cedat nici în momentele în care Viborg HK părea că pusese stăpânire pe joc. Aneta Udriștioiu, principala marcatoare le-a dat clasă danezelor, poarta a fost bine păzită de Nenezic și Șerban care s-au completat, dar greul a fost dus de apărare, acolo unde Milic, Tamires și Bucur au avut de dat o luptă grea cu danezele, marea lor majoritate fiind jucătoare cu talie.
Dacă victoria de sâmbătă a fost pentru multă lume o surpriză, jucătoarele antrenate de Neven Hrupec au intrat și mai determinate în teren în ce de-al doilea meci. Chiar dacă au fost conduse cu 4-0, revenirea a fost una spectaculoasă, iar finalul de meci a fost de vis pentru oricine. Elena Șerban a fost îngerul păzitor dintre buturile Brăilei, Nicoleta Safta a jucat fără greseală, iar Aneta Udriștioiu și-a continuat recitalul început în meciul de sambătă. S-au remarcat și cei doi centri ai Brailei, Mădălina Zamfirescu și Elena Dache, cele care au construit atent fiecare acțiune a gazdelor. S-a terminat 32-28, un rezultat care, ca și cel de sâmbătă, este unul istoric pentru HC Dunărea Brăila.
Duminică, brăilenii au putut vedea în direct, la televizor, cel mai bun meci al echipei favorite în actualul sezon, evoluția jucătoarelor pregătite de Hrupec fiind mai bună decât cea de sâmbătă. Un joc fenomenal al handbalistelor de la HC Dunărea în fața celei mai titrate echipe din Danemarca, o formație cu 9 trofee europene în vitrină. Iar în urma acestei performanțe, Handbal Club Dunărea Brăila se află între primele 16 echipe din EHF European League.

“Ne bucurăm enorm pentru această calificare. Este un rezultat imens pentru Brăila și pentru handbalul românesc. Am eliminat din competiție principala favorită la câștigarea trofeului. Fetele au jucat cu determinare, ambiție și dăruire pentru club și pentru Brăila. Prin aceste două rezultate am scris o filă de istorie în sportul de echipă brăilean și consider că aceasta este și cea mai importantă performanță pentru HC Dunărea, pe plan internațional. Ne-am atins obiectivul dar nu vrem să ne oprim aici. Ne dorim să acumulăm puncte în grupe și cu siguranță, dacă vom avea aceleași evoluții bune, și rezultatele vor fi pe masură, ne-a declarat George Caranica, președintele clubului.

 

Grupele se stabilesc joi

Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor va avea loc joi, 26 noiembrie, iar cele 16 formații care vor intra în urnă pentru tragerea la sorți sunt: Astrakhanochka, Lada, Kuban și Zvezda din Rusia, Paris 92, Fleury și Nantes din Franța , Minaur Baia Mare și HC Dunărea Brăila din România, Siófok și Vaci din Ungaria, Storhamar din Norvegia, Ikast din Danemarca, Thuringer din Germania, Kastamonu din Turcia, Lublin din Polonia.
La acest moment sunt cunoscute doar cele patru echipe care vor intra în prima urnă valorică, acestea fiind Siófok, Lada, Minaur Baia Mare și Ikast. Va exista protecție de țară, ceea ce înseamnă că echipele din aceeași țară nu pot fi adversare în această faza. Așadar, o echipă din Rusia se va regăsi în fiecare grupă.

În decembrie începe Divizia A la handbal feminin

Conducerea HC Dunărea Brăila nu se rezumă la a face performanță doar cu echipa de senioare. Șefii clubului pun accentul și pe echipa a doua, unde din lot fac parte handbaliste tinere care vin din pepiniera creată de LPS Brăila și nu numai. Jucătoare care pot oricând să reprezinte soluții viabile pentru prima echipă. Formația care activează în Divizia A va lua startul în noul sezon oficial la începutul lunii viitoare. Ca și în Liga Florilor Mol, meciurile din liga secundă la handbal feminin se vor disputa în sistem turneu, echipa antrenată de profesorul Cristian Preda urmănd să participe, în perioada 3-5 decembrie, la primul turneu din sezonul competițional 2020-2021.
Partidele se vor disputa la Sf. Gheorghe, iar HC Dunărea Brăila II face parte din seria A, alături de CSU Targoviște, CSM Roman, CSU Bacău, HCF Piatra Neamț, CSM Corona Brașov.
Program turneului de la Sf. Gheorghe:

03 decembrie: HC Dunărea Brăila II – Corona Brașov - ora 13:40

04 decembrie: HC Dunărea Brăila II – CSU Targoviște – ora 16:20

05 decembrie: CSM Roman – HC Dunărea Brăila II - ora 15:20

 

Peste 120 de copii cooptați la HC Dunărea în cadrul proiectului “Prima legitimare”

În același timp, lucrurile sunt în continuă dezvoltare și în zona Centrului de copii și juniori, acolo unde HC Dunărea Brăila are înscriși 250 de copii, la grupele de minihandbal, junioare IV și junioare III.
În această perioadă, HC Dunărea este activă și în cadrul proiectului “Prima legitimare”, reușind să atragă către handbal un număr de peste 120 de copii. Campania este în plină desfășurare, ea urmând să se încheie pe 7 decembrie 2020. Fiecare copil legitimat pentru prima dată va primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, în cuantum de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive.

Astfel că, după cum se poate constata în acest moment, planurile de viitor ale clubului HC Dunărea, propuse de președintele George Caranica, prind contur și se dezvoltă de la an la an.
Categorie articol: 

Comentarii