Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calificare în inferioritate numerică şi spectacol

Prima repriză a început cu atacurile în valuri ale gazdelor şi cu un gol spectaculos marcat de Clement Pălimaru în minutul 5.
A urmat un contraatac al Deltei, Călin l-a faultat în careu pe Radu şi Ciubotariu a transformat penalty-ul primit de oaspeţi, restabilind egalitatea.
Mansur (min. 13) a irosit o mare oportunitate de a-i aduce pe tulceni în avantaj după care iniţiativa a trecut de partea gazdelor. Elevii lui Viorel Ion au dictat ritmul partidei, au dominat tactic şi teritorial, dar până la pauză Moise (min. 18, 32), Borbely şi Pălimaru şi-au trecut numele doar pe lista ratărilor.
Cu câteva secunde înainte de încheierea primei reprize, Moise a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, iar sarcina brăilenilor devenea una foarte grea în partea secundă, pentru că urmau să evolueze în inferioritate numerică.

Brăilenii au marcat două goluri şi au făcut spectacol în repriza secundă

Pauza a fost însă un sfetnic bun pentru gazde. Antrenorul Viorel Ion a făcut o mutare inspirată, a sacrificat un atacant, pe Borbely, şi l-a introdus pe Ndigwe, un mijlocaş cu veleităţi ofensive, dar care face foarte bine şi pe faza defensivă. CF Brăila a strâns rândurile, însă nefăcând pasul înapoi, ci preluând iniţiativa, şi, în minutul 53, Pungă a executat perfect o lovitură de la colţul terenului, iar nigerianul Ndigwe a profitat de indecizia lui Olteanu şi a marcat pentru 2-1. Pălimaru (min. 61) a fost busculat în careu de Scarlat, dar arbitrul nu a văzut infracţiunea, iar în minutele următoare, Bosoi şi Ndigwe au trecut, pe rând, pe lângă majorarea scorului.
În minutul 74 portarul brăilean Budur a degajat mingea, aceasta a ajuns la Pălimaru, care a preluat-o pe lângă Scarlat, a pătruns în careu şi a şutat la colţul lung, fără speranţe pentru Olteanu. Era deja 3-1 şi meciul părea jucat.
Brăilenii au continuat să atace, însă Pungă, în două rânduri, şi Ndigwe au irosit ocazii rarisime. Brăileanul Voicu ar fi putut înscrie şi de la mijlocul terenului, însă mingea lobată de mijlocaşul gazdelor a lovit bara porţii tulcene în minutul 88.
CF Brăila s-a calificat în faza următoare a competiţiei, unde urmează să joace în deplasare la Callatis Mangalia.

CF Brăila: Budur - Bosoi, Călin, Vlaicu, Otvos (min. 28: Costache) - Moise, Balaban, Voicu, Pungă - Pălimaru (min. 87: Henry), Borbely (min. 46: Ndigwe).

Publicul brăilean poate fi al 12-lea jucător al nostru în meciul cu FC Snagov

La finalul partidei, Viorel Ion era bucuros atât prin prisma scorului, cât şi al evoluţiei jucătorilor.
"În inferioritate numerică am strâns rândurile şi am reuşit să câştigăm, dar să facem şi spectacol pentru publicul brăilean. Trebuie să avem continuitate, urmează un meci la fel de greu în campionat, cu FC Snagov. Sunt mulţumit de evoluţia tuturor jucătorilor, acum am avut două noutăţi în lot, pe Balaban şi Costache, ambii s-au achitat de sarcini. Trebuie să se ştie că la Brăila nimeni nu este titular de drept", a precizat imediat după meci Viorel Ion.
Tehnicianul echipei CF Brăila a mulţumit publicului pentru încurajări şi speră ca la meciul de sâmbătă numărul suporterilor să fie mult mai mare.
"Publicul la Brăila este minunat. Le mulţumim brăilenilor că au fost alături de noi şi ne-au susţinut în partida din cupă şi sper să vină şi sâmbătă în număr cât mai mare, pentru că, se ştie, publicul brăilean poate fi al 12-lea jucător al nostru în meciul cu FC Snagov", a mai precizat tehnicianul echipei brăilene.
Categorie articol: 

Comentarii