Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calendarul international al sportivilor romani in 2009

Sportivii romani vor participa la campionatele europene si mondiale din 2009 si in acelasi timp vor incepe pregatirea pentru Jocurile Olimpice din 2012 care se vor desfasura la Londra.
La judo, primul eveniment major din 2009 va fi Campionatul European, in perioada 23-26 aprilie, si se va desfasura la Tbilisi (Georgia). Obiectivul Romaniei la aceasta competitie este cucerirea a doua medalii, insa trebuie mentionat ca judoka Alina Dumitru, detinatoarea titlului european din 2008 si al titlului olimpic de la Beijing, nu va fi prezenta in Georgia, obiectivul ei pentru acest an fiind cucerirea medaliei de aur de la Campionatul Mondial, singura care ii lipseste din palmares.
Al doilea eveniment la judo din 2009 va fi Campionatul Mondial din perioada 23-30 august, de la Rotterdam, acolo unde obiectivul delegatiei Romaniei este de o medalie.
La tenis de cimp, Romania va juca in perioada 6-8 martie, cel mai probabil la Brasov, partida din primul tur al Cupei Davis, impotriva Rusiei, iar obiectivul cerut de federatia de specialitate este mentinerea in Grupa Mondiala.
Canotajul este un alt sport de la care Romania a adus medalii, insa retragerea unor sportive precum Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Doina Ignat, Elena Georgescu si Constanta Burcica si-au incheiat cariera, pretentiile nu vor mai fi la fel de mari in 2009. Astfel, la Campionatul Mondial de la Poznan (Polonia), ce se va desfasura in perioada 23-30 august, obiectivul Romaniei va fi de 1-2 medalii. Acelasi obiectiv va fi si pentru Campionatul European din perioada 18-20 septembrie, de la Brest (Franta).
Handbalul masculin din Romania este sportul care va avea primul examen important in 2009, prin participarea la Campionatul Mondial din Croatia, din perioada 16 ianuarie - 1 februarie, iar obiectivul reprezentativei "tricolore" va fi clasarea pe locurile 8-12. Trebuie amintit ca echipa de handbal masculin a Romaniei nu a mai participat la o competitie de o asemenea anvergura de 14 ani.
Reprezentativa feminina de handbal va participa si ea la turneul final al Campionatului Mondial din China, care va avea loc in perioada 28 noiembrie - 13 decembrie, iar obiectivul este clasarea pe una din primele cinci pozitii ale competitiei.
Pretentiile au scazut si la gimnastica, acolo unde la Campionatul European din perioada 29 martie - 5 aprilie, de la Milano, delegatia Romaniei spera sa cucereasca una sau doua medalii. Anul trecut, gimnastica feminita a adus nu mai putin de 5 medalii (2 de aur, 2 de argint si un de bronz) de la CE din Franta, in vreme ce baietii au obtinut bronzul la competitia pe echipe, desfasurata la Lausanne.
De asemenea, si la Campionatul Mondial de la Londra, care va avea loc in perioada 12-18 august, conducatorii federatiei de gimnastica asteapta una sau doua medalii.
Obiective modeste sint fixate si la atletism pentru competitiile majore din acest an. sint asteptate 1-2 medalii atit de la Campionatul European in sala, de la Torino (in perioada 6-8 martie), cit si de la Campionatul Mondial de la Berlin (perioada 15-23 August).
La kaiak-canoe, cerintele sint mai mari pentru competitia continentala care va avea loc in perioada 25-28 iunie, la Brandenburg, de unde se asteapta cucerirea a patru medalii. La Campionatul Mondial de la Dartmouth (SUA), din perioada 12-16 august, obiectivele delegatiei romane este cistigarea a doua medalii.
Scrima va trebui sa aduca 1-2 medalii de la Campionatul European de la Plovdiv (13-19 iulie) si de la Campionatul Mondial din Antalya (30 septembrie - 8 octombrie). Vicecampioana olimpica, Ana Maria Brinza trebuie sa confirme forma buna de la Beijing, in vreme de medaliatul cu bronz, Mihai Covaliu, si-a incheiat cariera si se ocupa de pregatirea lotului national.
In acest an se vor desfasura si Campionatele Mondiale de Box, la Milano (29 augist - 13 septembrie), iar obiectivul va fi cucerirea unei medalii.
Tot o medalie se asteapta si de la delegatia Romaniei care va fi prezenta la CM de natatie de la Roma (19 iulie - 2 august).
La tenis de masa, Romania isi propune cistigarea unei medalii la Campionatul Mondial de la Yokohama (28 aprilie - 5 mai) si 1-2 medalii la competitia continentala de la Stuttgart (13-20 septembrie).
Tirul este un alt sport care isi propune sa aduca medalii importante pentru Romania, una de la CE de la Praga (19-22 februarie) si una de la CM de la Maribor (6-17 august).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii