Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calatorii fraudulosi au fost amendati cu peste 250.000 lei

Firma care a concesionat serviciul de control pe mijloacele de transport in comun ale SC "Braicar" SA a strins din amenzile aplicate calatorilor fraudulosi mai mult de 250.000 lei. Datele de bilant demonstreaza ca, de la 1 iunie anul trecut, de cind a preluat acest serviciu, pina la 31 decembrie, controlorii au "vindut" 10.810 bilete de suprataxa cu o valoare de 20 lei fiecare. Acestor venituri li s-au mai adaugat inca alte aproape 40.000 de lei din valorificarea proceselor-verbale de amenda, in cuantum de 150 lei fiecare, incheiate in cazul calatorilor fara bilet care au refuzat sa achite biletul de suprataxa. In plus si Politia comunitara si Jandarmeria au incheiat inca alte 220 de procese-verbale pentru amenzi in valoare totala de circa 33.000 lei. "In cele 6 luni de cind ne desfasuram activitatea pe acest sector de activitate, echipa noastra de controlori a reusit sa verifice nu mai putin de 275.000 de calatori pe mijloacele de transport, atit autobuze, cit si tramvaie. Ca termen de comparatie, de la o rata de 42% calatori fraudulosi din total persoane controlate, la finele anului trecut am reusit sa reducem la circa 23% acest fenomen negativ", ne-a declarat Emil Furtuna, seful serviciului control din cadrul firmei de paza. De asemenea, sursa citata a explicat ca in decursul celor 6 luni de activitate a "colectionat" 45 de arme albe de la calatorii fara bilet retinuti in vederea intocmirii de procese-verbale de amenda. "Am avut probleme mari cu violenta unora dintre persoanele fara documente de calatorie, pornind de la cea verbala pina la cea fizica, 7 lucratori din echipa noastra necesitind in urma unor astfel de incidente ingrijiri medicale de cel putin 30 de zile fiecare", a spus Furtuna, adaugind ca a reusit totusi sa reduca semnificativ numarul de furturi din buzunare inregistrate pe mijloacele de transport in comun. Intrebat daca are ce sa reproseze echipei pe care o conduce, sursa citata a recunoscut ca unii dintre controlori au gresit fata de calatori atit ca atitudine, cit si ca limbaj folosit, chiar daca de cele mai multe ori astfel de reactii au fost provocate de catre persoanele prinse fara documente de calatorie. "Astfel de atitudini si reactii am incercat si incerc in continuare sa le inhib in rindul controlorilor si cred ca se observa o schimbare la acest capitol. Imbucurator este si faptul ca am eliminat un alt fenomen cu care ne confruntam: intelegerile tacite intre o parte dintre controlorii nostri si soferii sau vatmanii de la “Braicar” avind ca scop impartirea sumelor rezultate din incasarile acestora din urma fara a elibera si bilete brailenilor care urcau fara bilet in mijlocul de transport", a mai spus Furtuna, subliniind ca anul trecut nu mai putin de 5 controlori au fost dati afara pentru abateri disciplinare.
La acest moment, serviciul de control pe mijloacele de transport in comun are o echipa de 20 de controlori, la care se adauga o echipa de 10 salariati ai firmei de paza "Ying Yang", si are disponibile 2 autoturisme de interventie rapida si un microbuz.
Reamintim ca, la inceputul lunii mai, firma de paza "Ying-Yang
Security" SRL Braila infiintata in septembrie 2005 a adjudecat licitatia privind externalizarea subactivitatii de control pe mijloacele de transport in comun ale "Braicar" si a demarat efectiv controalele de la inceputul lunii iunie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii