Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cagulati, hoti de pantaloni

Doi braileni din comuna Tufesti sunt acuzati ca au talharit un localnic, peste care au intrat in casa, in miez de noapte, inarmati cu un topor. Dupa ce au luat ce le-a picat la indemana, autorii s-au retras la domiciliul unuia dintre ei, unde au fost gasiti de politisti cateva ore mai tarziu. Ei risca acum pana la 20 de ani de inchisoare.
Nelu Smochina (44 de ani) le-a povestit politistilor ca, in noaptea de 23 spre 24 ianuarie, cei doi au patruns prin efractie in imobilul in care locuieste, spargandu-i doua usi, unul avand o cagula pe fata, iar celalalt un topor in mana. Dupa ce l-au agresat, lovindu-l cu pumnii, picioarele si cu partea netaioasa a toporului in zona fetei, i-au sustras din imobil un televizor LCD, o geaca din piele si un pantalon. "Imediat s-a constituit echipa operativa complexa, formata din politisti de la formatiunile Investigatii Criminale si Criminalistica, sub coordonarea sefului Politiei orasului Insuratei, care a demarat cercetarile. Dupa descrierea facuta de victima, afland ca unul dintre ei are un defect de vorbire si dupa investigatiile efectuate in teren, prin localurile din comuna, s-a stabilit ca principalii suspecti sunt localnicii Claudiu P. (31 de ani) si Marian A. (25 de ani)", a precizat comisarul Ionel Decu, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Cei doi au fost prinsi la doar doua ore de la comiterea faptei, fiind gasiti la domiciliul unuia dintre ei si condusi la sediul Politiei orasului Insuratei pentru cercetari. Bunurile au fost ascunse de faptuitori pe malul unui canal de desecare a apei, situat la marginea comunei Tufesti si au fost recuperate si predate partii vatamate. Politistii au stabilit ca in seara evenimentului, agresorii au consumat bauturi alcoolice la un bar din comuna si, la plecare, au hotarat sa-l talhareasca pe Smochina deoarece au observat ca, in ultimele zile, a avut asupra lui sume mari de bani. Dupa ce au pus la cale detaliile, s-au deplasat la locuinta lui Claudiu P., au luat toporul si un fes taiat in partea de sus, dupa care au actionat. "M-am trezit cu doi cagulati in casa, care au sarit la bataie cu un topor, stiindu-ma ca am salariu mare. Cred ca dupa bani au venit, dar au luat ce au apucat. Au luat geaca de piele din cuier, crezand ca am portofelul in ea. Nu am avut niciun conflict cu ei. Luam de la ei lemne si peste si probabil au vazut ca am bani. Mama este mai mult singura acasa. Ii taiau gatul sau cine stie ce se intampla daca nu eram eu acasa", ne-a spus Nelu Smochina. Barbatul a fost prezentat Serviciului de Medicina Legala care a concluzionat ca, pentru vindecare, ii sunt necesare 3-5 zile de ingrijiri medicale, prezentand escoriatii in zona obrazului si urechii stangi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii