Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In cadrul asociatiilor de proprietari, nu exista o activitate de cenzorat bine pusa la punct

Presedintele Centrului de Consiliere pentru Asociatii de Proprietari, (CCAP) Dumitru Girbacea, este de parere ca in Braila nu exista o activitate de cenzorat bine pusa la punct, in cadrul asociatiilor de proprietari. Acesta a declarat, recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca in aceasta situatie sint foarte multe asociatii de proprietari si asta pentru ca cenzorii acestora nu-si fac treaba cum trebuie.
Presedintele CCAP nu intelege de ce se intimpla acest lucru, mai ales ca activitatea pe care ei o desfasoara nu este una chiar atit de dificila: "Ei au de verificat, lunar, situatia soldurilor, iar trimestrial gestiunea. Cel mai important lucru este verificarea cheltuielilor, in sensul de a urmari daca exista hotariri ale comitetelor de a cheltui anumite sume de bani. Adunarea generala stabileste un plafon de cheltuieli care sa-i permita functionarea pe un an de zile. Daca apar cheltuieli neprevazute, deciziile se iau la inceput de luna, iar administratia este obligata sa anunte acest lucru in scris. De la sine putere, un administrator nu are voie sa faca cheltuieli. Mai mult, in cazul unor reparatii, trebuie verificat daca operatiunile pentru care s-au cheltuit banii s-au executat. Este necesara existenta unui proces-verbal de constatare, semnat de presedintele asociatiei si de cel putin doi proprietari".
Pentru a veni in sprijinul cenzorilor si a elimina suspiciunile proprietarilor, CCAP a elaborat o grila de cenzorat, care este distribuita tuturor celor interesati, in mod gratuit. Girbacea a tinut sa precizeze ca proprietarii pot solicita copii dupa procesele-verbale ale cenzorilor si, daca sint nemultumiti, au dreptul de a convoca adunarea generala. Cei care nu cunosc sau nu inteleg anumite probleme, pot primi informatii, in mod gratuit, de la sediul CCAP, de pe strada Rosie nr.2.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii