Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cadrele medicale din Brăila vor urma cursuri de formare profesională

Personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean Brăila va beneficia de cursuri de formare profesională în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. Proiectul este iniţiat de Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România şi se adresează cadrelor medicale din Regiunea Sud-Est, respectiv oraşele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău.
Ieri, în sala de conferinţe a Spitalului Judeţean Brăila a avut loc lansarea oficială a proiectului intitulat "Formare profesională continuă pentru personalul medical", în vederea creşterii calităţii serviciilor din sistemul sanitar prin instruirea şi formarea profesională a personalului medical, managerilor şi a celorlalte categorii de personal din sistem. Pe lângă iniţiatorii proiectului, la eveniment au participat şi liderii organizaţiilor sindicale în domeniul sănătăţii din Brăila şi Galaţi, decanul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi, managerul interimar al Spitalului Judeţean Brăila şi alţi invitaţi, singurul care nu a onorat invitaţia fiind ministrul Sănătăţii, Adriean Videanu.
În cuvântul de deschidere, managerul spitalului brăilean, Rodica Sin, a apreciat iniţiativa Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" şi i-a asigurat pe reprezentanţii organizaţiei că le va acorda tot sprijinul de care au nevoie în derularea acestui proiect.
Preşedintele federaţiei şi managerul de proiect, lector univ. dr. Viorel Rotilă, a precizat că iniţiativa derulării proiectului a pornit de la rezultatele unor studii care indicau deficitul de personal din unităţile sanitare ca urmare a migrării forţei de muncă în străinătate şi deficitul de pregătire a personalului. "Managerii de spitale consideră că principala măsură pentru remedierea deficitelor de pregătire ar trebui să fie organizarea cursurilor de formare profesională cu finanţare de la bugetul de stat sau prin programe specifice. Din cauza lipsei fondurilor suficiente unităţile nu pot asigura nici măcar formarea profesională la care sunt obligaţi prin lege", a precizat preşedintele Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România. Ulterior, Viorel Rotilă a făcut o prezentare a proiectului, precizând că acesta se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi va cuprinde mai multe tipuri de activităţi, obiectivul general fiind ridicarea calităţii serviciilor din sistemul sanitar. Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului se adresează asistenţilor medicali, altor categorii de personal din unităţile sanitare, dar şi managerilor. "Proiectul este gândit pe trei tipuri de activităţi. Activitatea esenţială constă în cursuri de formare profesională, respectiv cursuri de comunicare, de tehnologia informaţiei, de legislaţie sanitară, de sănătate şi securitate în muncă, cursuri de management general şi de bioetică. Al doilea tip de activitate se referă la schimburi de experienţă cu specialişti din Franţa şi Spania care se vor întâlni cu 300 de salariaţi ai sistemului sanitar din Regiunea Sud-Est. Este vorba despre doi lectori din ţările respective, specializaţi în funcţionarea sistemului de sănătate. Cea de-a treia activitate din cadrul proiectului constă în studii de cercetare privind calitatea vieţii profesionale şi tendinţa de migraţie a personalului medical", a precizat Viorel Rotilă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii