Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cadrele didactice se pot califica pe banii Bancii Mondiale

La Braila numai 84 de cadre didactice din mediul rural au optat pentru formare profesionala pe banii Bancii Mondiale si ai Ministerului Educatiei. La nivel national s-au alocat 3 milioane de dolari pentru plata scolarizarii a 3.200 de cadre didactice, calificate - care sa obtina o a doua specializare, sau necalificate, care pot fi titulari sau suplinitori.
Programul de formare se realizeaza prin învatamint deschis si la distanta în sapte institutii de învatamint superior partenere, Universitatea Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Universitatea "Babes Bolyai" Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, Universitatea "Transilvania" Brasov, Universitatea de Vest Timisoara si Universitatea Politehnica Timisoara, insa majoritatea brailenilor au optat pentru Universitatea Bucuresti, aceasta fiind cea mai apropiata.
Pentru a urma aceste programe de formare, cadrele didactice interesate se mai pot înscrie pina pe 25 septembrie. Programele de formare sint structurate pe: învatamint primar - studii universitare de 3 ani, conversie profesionala - studii postuniversitare de 2 ani pentru limba si literatura româna, limba si literatura engleza, limba si literatura franceza, istorie, geografie, matematica, chimie, fizica, biologie, educatie tehnologica, respectiv 1,5 ani pentru tehnologia informatiei si formare psihopedagogica - studii postuniversitare de 1,5 ani.
Candidatii admisi vor semna un contract prin care se obliga ca dupa absolvirea programului de formare sa predea cel putin patru ani într-o scoala din mediul rural sau sa se prezinte la urmatoarea sesiune de examene pentru ocuparea unui post în învatamint - daca nu sint titulari, si sa predea cel putin 4 ani într-o scoala din mediul rural.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii