Mergi la conţinutul principal

Cadrele didactice cu diplomă de "Spiru Haret" , reprimite în sistem

Cadrele didactice cu diplome de licenţă obţinute la Universitatea "Spiru Haret" sunt reprimite în sistemul de învăţământ. După scandalul cu Univ. "Spiru Haret", din iulie, când 31 de cadre didactice nu au fost primite la examenul de titularizare pentru că diplomele nu erau valabile, acum cadrelor didactice suplinitoare li se recunosc actele şi sunt primite la testarea din 28 august. Aceste persoane vor putea ocupa un post în funcţie de rezultatele obţinute, a precizat inspectorul de personal Mirela Gazea. Din cele 31 de persoane, au rămas nerepartizate până acum mai puţin de jumătate, pentru că ceilalţi aveau încă o diplomă şi au ocupat un post în baza primei diplome. După ce vor intra la testarea din 28 august, şi celelalte cadre didactice suplinitoare vor primi un post în baza notei obţinute. Inspectorul şcolar general Viorel Mortu a spus că tuturor acestor angajaţi ai sistemului li se vor recunoaşte gradele didactice, pentru că aceste examene au fost susţinute în instituţii de stat, acreditate. "Toate persoanele cu diplome de licenţă obţinute la «Spiru Haret» vor fi angajate în limita posturilor pe care le avem şi li se vor recunoaşte gradele didactice obţinute în ultimii ani sau notele de la examenele de titularizare din anii trecuţi. Când se va decide din punct de vedere juridic situaţia acestor diplome obţinute la «Spiru Haret», definitiv, vom proceda în consecinţă", a spus inspectorul general Viorel Mortu. Profesori cu diplome obţinute la Universitatea «Spiru Haret» au fost la disciplinele geografie şi muzică.
Probleme cu înscrierea la cursurile de masterat nu sunt la instituţiile de învăţământ superior din Brăila, pentru că nu au fost solicitări de înscriere din partea absolvenţilor universităţii amintite. "La noi, la admiterea la masterat, nu s-au prezentat absolvenţi ai Universităţii «Spiru Haret», deci nu am avut de luat decizii în acest sens. Dacă ar fi fost asemenea situaţii, dosarul respectiv l-am fi trimis la Comisia centrală de admitere, care ar fi stabilit, conform actelor normative valabile în acel moment, dacă acele diplome sunt valabile sau nu", a explicat decanul Facultăţii de Inginerie Brăila, conf. univ. dr. ing. ec. Adrian Goanţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro