Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cadrele didactice brailene se scolesc in strainatate

In urmatoarele luni, mai multe cadre didactice din municipiul si judetul Braila vor urma stagii de formare continua in institutii de prestigiu din Europa, prin intermediul Actiunii Comenius - Mobilitati individuale de formare continua. La temenul limita de depunere a candidaturilor, 31 mai 2007, zece cadre didactice brailene si-au depus candidaturi la Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), insa doar jumatate au fost admise.
Este vorba despre Rodica Topal, de la Gradinita nr. 2 "Tic Pitic", Iulia Georgescu, de la Scoala cu clasele I-VIII Gemenele si Mihaela Emilia Dan, de la Scoala cu clasele I-VIII Chiscani. Acestea vor urma stagii generale de o saptamina, in Anglia, pentru care vor primi un grant echivalent cu 1500 de euro. La cursuri de formare in domeniul limbilor straine, vor participa, in lunile ce urmeaza, educatoarea Alina Daniela Dragusin, de la Gradinita Gemenele, si profesoara Simona Nedelcu, de la Scoala cu clasele I-VIII Gemenele, cea din urma beneficiind pentru a doua oara de un astfel de stagiu, dupa cel din 2005 de la Sevres, Franta. Pentru a participa la astfel de cursuri, cu durata de 2-6 saptamini, cadrele didactice primesc granturi de 1.700 euro, in care sint incluse transportul, taxa de curs, dar si cheltuieli de subzistenta. Alte doua cadre didactice au fost incluse pe pe lista de rezerve, iar trei au fost respinse.

Urmatorul termen de depunere a dosarelor, 1 octombrie 2007

Programul sectorial Comenius se adreseaza atit elevilor cit si cadrelor didactice si au ca scop imbunatatirea calitatii si consolidarea dimensiunii europene in educatie, precum si incurajarea invatarii limbilor straine si a cooperarii transnationale intre scoli.
O noutate a Programului de invatare pe tot parcursul vietii consta in faptul ca pentru mobilitati individuale de formare continua sint stabilite 3 termene limita pe an de depunere a candidaturilor, in lunile martie, mai, respectiv octombrie. Astfel, cadrele didactice care vor sa-si depuna candidatura pentru a urma un stagiu de formare in perioada februarie - mai 2008, mai au timp pina pe data de 1 octombrie 2007. Tot ce trebuie sa faca un candidat este sa-si aleaga un curs dintr-un catalog si sa completeze un formlar disponibil pe site-ul ANPCDEFP: www.anpcdefp.ro. Important de mentionat este ca in cadrul noului program, candidaturile nu mai sint insotite de avizul inspectorului de programe.
Printre categoriile prioritare pentru acordarea burselor de formare continua se numara institutorii, invatatorii, consilierii psiho-pedagogici, consilierii de orientare, cadre didactice din scoli situate in mediul rural sau in zone defavorizate.
Categorie articol: 

Comentarii