Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Caderi record de zapada in Austria

Circulatia feroviara si rutiera a fost perturbata vineri in sudul Austriei, din cauza caderilor abundente de zapada, care au provocat si intreruperi in alimentarea cu energie electrica, iar autoritatile au avertizat asupra riscurilor majore de producere a avalanselor, relateaza AFP.
In valea Gailtal, in provincia Carinthia, stratul de zapada a atins 102 centimetri in 48 de ore, nivel care nu a mai fost inregistrat in ultimii 80 de ani, conform centrului meteo austriac ZAMG.
In valea Lesachtal, nivelul zapezii variaza intre 160 si 200 de centimetri, conform unor surse neoficiale.
Intemperiile au determinat inchiderea mai multor drumuri in Carinthia si Tyrol, inclusiv a unor rute de acces catre doua statiuni de ski.
Caile ferate austriece au anuntat suspendarea traficului feroviar intre Villach si Udine (nordul Italiei), precum si intreruperea traficului pe mai multe rute locale, iar compania feroviara austriaca a cerut ajutorul armatei pentru a putea mentine in functiune alte linii ferate.
Circa 3.000 de locuinte au ramas fara curent electric, dupa ce cablurile au cedat sub greutatea zapezii sau au fost rupte de arborii doboriti.
In Tyrol, pompierii au intervenit pentru a deszapezi acoperisurile caselor, care riscau sa se prabuseasca. Sase masini au fost avariate de zapada cazuta de pe un acoperis, insa incidentul nu s-a soldat cu victime.
Autoritatile locale din valea Lesachtal, unde o avalansa a provocat pagube materiale importante, le-au cerut locuitorilor sa isi deszapezeasca acoperisurile.
Scolile au ramas inchise pentru a doua zi consecutiv in orasele Spittal si Hermagor din Carinthia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii