Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cabinetul Croitoru a fost respins de Parlament

Secretarul Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat că, la numărătoarea finală a votului asupra Guvernului Croitoru, s-au înregistrat 250 de voturi împotrivă şi 189 pentru, echipa şi programul premierului desemnat Lucian Croitoru fiind respinse.
Zgonea a spus că au fost 458 de parlamentari prezenţi, din care şi-au exprimat votul 440, iar un vot a fost anulat.
Premierul desemnat Lucian Croitoru a declarat, imediat după primele informaţii privind votul Parlamentului, că ia orice job în serios, că l-a "dus până la capăt", şi-a făcut datoria şi că, odată cu acest vot, "misiunea sa s-a încheiat".

Lucian Croitoru spune că nu are perspective guvernamentale, rămâne la BNR

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, după votul de respingere din Parlament, că "misiunea lui s-a încheiat", adăugând că nu are nimic să-şi reproşeze, că nu este interesat de un post într-un viitor Guvern şi că va continua să fie consilier al guvernatorului BNR.
"Eu iau orice job în serios, l-am dus până la capăt, mi-am făcut datoria şi cu asta misiunea mea s-a încheiat. (...) Nu mi-am lăsat loc ca să-mi reproşez. Am făcut tot ce puteam eu ca să institui un Guvern de care cred cu adevărat că ţara avea nevoie pentru reformele pe care trebuie să le facă. Vom vedea acum implicaţiile după căderea Guvernului", a declarat Croitoru.
Lucian Croitoru a mai spus că el a ales "cel mai bun Guvern" pe care putea să-l facă într-un timp atât de scurt, fiind o decizie "deliberată".
"După părerea mea am ales cel mai bun Guvern pe care putea eu să-l fac. Am spus şi în discursul de învestitură, este prea puţin timp rămas pentru a căuta oameni care să înveţe să apese pe butoane. Aceşti oameni pe care i-am ales pentru echipa guvernamentală ştiu ce au de făcut şi ar fi apăsat suficient de repede pe butoate, astfel încât tot ce e în programul de guvernare să se petreacă pe perioada scurtă. A fost o decizie deliberată, m-am gândit mult la ea şi cred că a fost cea mai bună", a mai spus Croitoru, care a adăugat că munca depusă pentru formarea acestui Guvern nu poate fi considerată o pată neagră în cariera sa, ci "o pată bună".
Întrebat de ce a continuat să lucreze pentru formarea acestui Cabinet în ciuda declaraţiilor liderilor PSD, PNL şi UDMR, Croitoru a răspuns că acel mesaj nu putea fi crezut pentru că era "doar o declaraţie", orice majoritate verificându-se în Parlament. El a adăugat că îşi va continua munca de la BNR, neavând o altă "perspectivă guvernamentală".
În legătură cu relaţia cu FMI, Croitoru a spus că vor trebui îndeplinite în continuare angajamentele asumate faţă de instituţiile financiare internaţionale, iar Guvernul va avea datoria de a găsi banii pentru plata pensiilor şi salariilor.
"Cu sau fără banii de la FMI, Guvernul va trebui să găsească banii. Tot timpul poţi să găseşti aceşti bani, depinde dacă îţi permiţi să-i iei la costurile cu pricina. Aceşti bani sunt greu de găsit în interior pentru că suma este destul de mare, dar, ştiţi cum este în economie, nu sunt niciodată miracole", a încheiat Lucian Croitoru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii