Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cătălin Stancu, locul 27 pe lista USR la Europarlamentare

• preşedintele USR Brăila, Cătălin Stancu, a decis să candideze în cursa internă a partidului pentru stabilirea listei la alegerile Europarlamentare • campania s-a încheiat, iar pe primul loc al listei se află Cristian Ghinea, urmat de Clotilde Armand şi Nicolae Ştefănuţă • Stancu a obţinut un loc departe de a fi considerat eligibil, însă s-a arătat încântat de realizare

 

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) Brăila, Cătălin Stancu, a reuşit să obţină un loc pe lista partidului pentru alegerile Europarlamentare care vor avea loc în mai 2019. Este vorba despre poziţia 27 din totalul de 43, deci un loc departe de a putea fi considerat eligibil. Chiar şi aşa, Stancu s-a arătat încântat de realizare, anunţându-şi prezenţa pe lista USR la Europarlamentare, pe reţelele de socializare.

“În prag de centenar românesc, am onoarea să fiu ales, în mod oficial, candidat USR la alegerile europarlamentare din mai 2019. Le mulţumesc frumos colegilor din USR care mi-au acordat încrederea şi m-au votat, dar mai ales colegilor din filiala Brăila pentru susţinere pe toată perioada campaniei interne!”, a scris Stancu pe pagina sa de Facebook, după încheierea campaniei interne a USR şi stabilirea candidaturilor.

Trebuie punctat că lista USR la Europarlamentare este deschisă de Cristian Ghinea, urmat pe locul 2 de Marie Clotilde Armand şi de Nicolae Ştefănuţă.

Reamintim că USR-iştii au ales să îşi stabilească lista cu candidaţi pentru alegerile Europarlamentare pe modelul “primaries”, adică prin votul tuturor membrilor, iar votarea s-a făcut printr-un sistem electronic, on-line şi verificabil. Asta, după ce toţi candidaţii şi-au susţinut proiectele în dezbateri transmise de cele mai multe ori live pe reţelele de socializare. Campania internă a USR a început pe 1 octombrie. După cum ne-a precizat Stancu la momentul înscrierii în cursă, în total au fost 83 de candidaţi.

România are 33 de locuri de europarlamentari, dar listele trebuie să conţină şi 10 rezerve, de aceea numărul de candidaţi este de 43.
Categorie articol: 

Comentarii