Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cătălin Canciu revine la Inspectorat!

este al doilea inspector şcolar general care îl „învinge” pe Liviu Pop, după fosta şefă a IŞJ Buzău, Florina Stoian

 

Demis de Liviu Pop, pe 18 august, noaptea, prin fax, la grămadă cu alţi 12 şefi de inspectorate din ţară, Cătălin Canciu, fostul inspector şcolar general al IŞJ Brăila,  şi-a câştigat dreptatea în instanţă. Ieri, Curtea de Apel Galaţi a decis suspendarea ordinului de revocare din funcţie, astfel că acesta se va întoarce la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila.

„S-a făcut dreptate! Avocata mi-a spus că facem echipă şi o să facem plângeri penale, o să facem tot ce putem ca să arătăm că nu a fost corect.  Mâine trimitem la minister actele ca să suspendăm ordinul şi mă voi întoarce la Inspectorat”, a fost prima reacţie „la cald” a lui Cătălin Canciu.

La scurt timp de la aflarea veştii că a fost revocat din funcţie de Liviu Pop, Canciu a atacat în instanţă decizia ministrului. Magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au amânat de două ori pronunţarea unei soluţii, mai întâi pe 19 septembrie, iar apoi pe 26 septembrie, iar ieri au hotărât suspendarea ordinului de revocare din funcţie. Decizia poate fi contestată de Ministerul Educaţiei în termen de cinci zile.  

Reamintim că într-o seară de vineri, 18 august, la ora 22.30, la sediul IŞJ Brăila, a sosit prin fax un ordin de demitere a inspectorului şcolar general Cătălin Canciu, deşi la acea oră nu mai era nimeni la muncă. Motivul? Depăşirea unor termene limită de depunere a unor documente. Acesta a fost demis, deşi a câştigat funcţia de conducere a IŞJ Brăila prin concurs, în august 2015. După plecarea lui Canciu, în fruntea Inspectoratului a fost numit, cu delegare pentru o perioadă de 60 de zile, inspectorul şcolar general adjunct Dan Gheorghiţă.

Cătălin Canciu este al doilea inspector care îl „învinge” pe Liviu Pop, după ce, la începutul acestei săptămâni, fosta şefă a IŞJ Buzău, Florina Stoian, a câştigat şi ea în instanţă suspendarea ordinului de revocare din funcţie.

În afară de Brăila au mai fost demişi inspectorii şcolari generali din judeţele Caraş Severin, Ialomiţa, Ilfov, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii