Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cătălin Boboc s-a hotărât să intre în cursa pentru șefia PNL Brăila. Dănăilă are contracandidat

* fostul senator PNL Cătălin Boboc și-a anunțat candidatura la alegerile interne ale partidului, aseară, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean * acesta susține că a luat decizia de a candida la sfatul mai multor primari din județ, dar și ca urmare a declarațiilor făcute de Vasile Varga, președintele interimar al liberalilor brăileni * cât despre faptul că îi va fi contracandidat fostului viceprimar Alexandru Dănăilă, Boboc a afirmat că nu crede că acest episod le-ar

 

Ex-senatorul Cătălin Boboc s-a hotărât să îi fie contracandidat fostului viceprimar Alexandru Dănăilă la președinția PNL Brăila. Acesta și-a anunțat candidatura la alegerile interne ale partidului, aseară, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean. Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” la scurt timp după încheierea întâlnirii, Boboc a afirmat că a luat decizia de a se înscrie în cursa pentru fotoliul pe care l-a deținut și înainte de alegerile locale din 2016, în special după ce a stat de vorbă cu câțiva colegi din organizație, inclusiv primari din județ.

Am decis să candidez. Nu s-a întâmplat nimic în mod special. Eu n-am negat niciodată că am avut discuții cu Alex și puteam, chiar putem să mergem într-o echipă. Eu lui Alex nu am absolut nimic a-i reproșa. Doar că sunt câțiva oameni mai apropiați din echipa lui care nu au înțeles că fiecare trebuie să își facă bucățica lui. Ăsta e cel mai important lucru. Am o relație bună cu foarte mulți dintre colegii mei, din județ, din municipiu, primari și alții. Am avut discuții. Foarte mulți dintre ei m-au încurajat să îmi depun candidatura. Chiar vorbeam că e un curent important și atunci am considerat că e normal să fac pasul ăsta. Știți ce? În PNL Brăila de 15 ani niciunul dintre cei care au ieșit președinți ai filialei nu a avut contracandidat. Sunt absolut convins că din competiția asta eu cu Alex nu am să mă cert niciodată. În sensul de ceartă serioasă. Eu cred că avem toți doar de câștigat, indiferent care va fi rezultatul. Evident că am intrat în competiția asta, nu așa, aruncându-mă cu capul în gard, ci am cântărit și am analizat mult.

Nu am de unde să știu dacă vor mai fi și alți contracandidați, dar ar fi foarte bine. Asta e ideea. Eu cred că măcar în PNL trebuie să existe cu adevărat competiții. Cei buni să câștige, ceilalți să rămână, să pună umărul cu ce pot și ei. Asta e viața”, a declarat Boboc.

 

«Nu am ce să vorbesc cu Vasile Varga»

 

Întrebat dacă a stat de vorbă și cu președintele interimar al PNL Brăila, Vasile Varga, Boboc a afirmat că nu a simțit nevoia. Cu toate acestea, liberalul a punctat că episodul în care Varga a afirmat că el va candida pentru o poziție la nivel național a înclinat balanța în favoarea actualei sale decizii.

Nu am ce să vorbesc cu Vasile Varga. Are un punct de vedere, îl respect, doar că nu sunt obișnuit eu așa să vorbească altcineva în numele meu. Când am ceva de spus o spun singur, așa am făcut dintotdeauna. Când am avut nevoie de purtător de cuvânt, mi-am luat unul. Nu e cazul în momentul ăsta și nici n-a fost cazul până acum. Dar dacă întrebarea dumneavoastră ar vrea să fie ceva de genul: «dacă a avut și asta un rol în decizia de a candida»? Răspunsul este Da. Eu cred că dacă noi am zis că trebuie să facem o echipă, fiecare membru al unei echipe, în afară de cel care vrea să fie președinte, trebuie să își facă bucățica lui la care se pricepe. Chestiuni de genul ăsta nu cred că sunt în regulă. Sunt convins că nimeni nu le știe pe toate și nu le face bine pe toate”, a conchis Boboc.

Reamintim că, fostul senator Cătălin Boboc a mai deținut poziția de președinte al organizației PNL Brăila și în trecut, însă după scorul slab obținut la alegerile locale din 2016 când a candidat la Primărie, acesta a luat decizia de a se retrage. Potrivit unei decizii luate în cadrul Biroului Politic Județean al PNL, alegerile interne la nivelul județului ar trebui să aibă loc pe 22 aprilie.
Categorie articol: 

Comentarii