Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cătălin Boboc îi roagă pe brăileni să sesizeze nereguli legate de nerespectarea măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19

* prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, i-a rugat pe brăileni să sesizeze, inclusiv pe Facebook cazuri de nerespectare a regulilor impuse de autorități privind limitarea răspândirii virusului COVID-19 * acesta a făcut un apel public la cetățeni, în cadrul unei conferințe de presă în care a anunțat că autoritățile vor intensifica verificările, în contextul în care CCR a stabilit ca neconstituționale internările, carantinările și izolarea pacienților cu coronavirus sau a suspecților, fără consimțământul acestora

 

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc a cerut ajutorul cetățenilor pentru identificarea a cât mai multe cazuri de nerespectare a măsurilor necesare combaterii și limitării răspândirii noului coronavirus. Acesta a anunțat, astăzi (vineri), în cadrul unei conferințe de presă, la o zi după ce Curtea Constituțională a României a stabilit ca neconstituționale măsurile internărilor, externărilor, carantinărilor și izolărilor fără consimțământul celor aflați într-o astfel de situație, că autoritățile vor încerca să facă mai multe controale decât până acum, pentru a nu permite escaladarea situației într-un sens negativ. În acest context, prefectul le-a transmis brăilenilor că pot să contacteze oricând Prefectura, Poliția, Jandarmeria, Pompierii, chiar pe paginile de Facebook ale respectivelor instituții și să semnaleze situații legate de nerespectarea măsurilor transmise de autorități pentru combaterea răspândirii COVID-19.

”Vreau să fac un apel. Toate instituțiile: Instituția Prefectului, IPJ, IJJ, ISU etc. știți că au niște pagini de Facebook. Vă rog frumos, din orice situație vă aflați, puteți transmite mesaje, imagini cu informația că în anumite locuri, că pe anumite domenii de activitate, în anumite sectoare nu se respectă aceste reguli. Iar cei care sunt responsabili, să nu rămână doar responsabili, dacă vreți să devină proactivi. Și, împreună cu autoritățile, să încercăm să gestionăm situația asta. Pentru că nu faceți decât să ne ajutați. Comunicați-ne, cu alte cuvinte, prin orice mijloace aveți la dispoziție - eu am dat doar un exemplu privind Facebook - orice zone de risc pe care dumneavoastră le considerați. Asta pentru a putea interveni și a lua măsuri. Și vreau să subliniez de câte ori este nevoie că nu avem niciun obiectiv, nici pe departe, de a opri activități economice, de a sancționa, vreun plan de amenzi sau dosare penale. Acestea pot fi doar efectele unor nerespectări ale regulilor”, a declarat Boboc.

Prefectul a dorit să sublinieze că, indiferent de comentariile unora, situația este cât se poate de alarmantă, astfel că dacă brăilenii nu sunt conștienți, lucrurile pot degenera foarte rapid. Mai exact, acesta a vorbit despre creșterea numărului de cazuri grave, situație care va bloca activitatea medicală, dar mai important numărul de paturi COVID-19 disponibile în prezent. Boboc a precizat că situația era aproape gata de a trece la un alt nivel la Brăila, chiar săptămâna trecută, însă autoritățile au reușit să țină lucrurile sub control.

”Lucrurile nu sunt așa cum le prezintă unii, care spun că nu există acest COVID sau că lucrurile nu sunt nici pe departe atât de serioase. Săptămâna trecută am fost la un moment dat, în situația de a nu mai avea unde să internăm pacienți. Ca să știți. Paturile din județ nu sunt nelimitate. Așa că vreau să vă spun că am avut în analiză inclusiv varianta de a lua o sală de sport pe care să o dotăm cu paturi. Nu vrem să ajungem aici! Adică situația este la maniera aceasta! Haideți să avem grijă. Repet, nu vom putea să oprim infectarea! Nu avem cum! Dar haideți să încercăm pe cât posibil să o limităm. Și autorităților le este greu să poarte mască, și nouă ne este cald, și unii dintre noi au alergii. Știu! E foarte greu! Dar așa cum am făcut sacrificii mari atâtea luni, sacrificii personale, dar și cheltuieli ale statului, pentru că în loc să facem altceva cu banii, am gestionat această criză, este păcat să fi fost degeaba. E momentul să apelăm fiecare la propria conștiință, responsabilitate și să fim cetățeni adevărați!”, a conchis prefectul.
Categorie articol: 

Comentarii