Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cădere a producției industriale brăilene, în primele două luni ale anului

* în ceea ce privește cifra de afaceri a întreprinderilor industriale din Brăila (peste 118 milioane lei), aceasta a fost, totuși, aproximativ egală cu cea din 2019, chiar un pic mai mare

 

 

Potrivit datelor sintetizate de Direcția Regională de Statistică Brăila (DRS),  producţia realizată în perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020 a fost mai mică - în termeni reali - cu 14,8% faţă de producția realizată în perioada corespunzătoare a anului trecut. Anul a început slab, din acest punct de vedere, însă în luna februarie situația s-a mai redresat, totuși, față de ianuarie. Astfel, producţia industrială  realizată în luna februarie 2020 pe un eşantion de 115 unităţi cu profil industrial din judeţ, a fost mai mare cu 9,2% decât cea realizată în luna ianuarie. Chiar și așa, față de perioada similară a anului trecut, în februarie 2020 s-a consemnat o producție cu  14,6% mai mică decât cea realizată în luna februarie 2019.

Totuși, în ceea ce privește cifra de afaceri, Brăila stă mai bine decât la capitolul productie efectivă. „Cifra de afaceri a întreprinderilor cu activitate principală de industrie (provenită atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare ale întreprinderilor cu profil industrial) realizată de un eşantion format din 70 unităţi, a fost, în luna februarie 2020, în valoare de 60,2 milioane lei şi este mai mare decât cifra de afaceri realizată în luna ianuarie cu 1,5 mil lei, reprezentând o creştere de 2,6%. Comparativ cu realizările din luna februarie 2019 (56,7 mil. lei preţuri curente), cifra de afaceri realizată în luna februarie 2020  a fost mai mare cu 6,1 procente”, precizează sursa citată.

Nu în ultimul rând, în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020 cifra de afaceri a întreprinderilor industriale (118,8 milioane lei preţuri curente) a fost mai mare cu doar 0,6% faţă de perioada corespunzătoare din anul 2019 (118,1 milioane lei preţuri curente).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii