Mergi la conţinutul principal

Cîrligea vrea opinia CJ Brăila pe tema modificării statutului minorităţilor

• consilierul judeţean PNL, Florin Cîrligea,  le-a solicitat colegilor, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CJ Brăila, să se pronunţe „contra” posibilelor modificări la Legea 215/2001, solicitate de parlamentarii UDMR • o cerere cât se poate de interesantă, în contextul reînceperii negocierilor dintre PSD şi UDMR pentru susţinerea noului Guvern

 

Consilierul judeţean PNL, Florin Cîrligea,  a avut o solicitare interesantă, marţi, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Brăila. Mai exact, la rubrica „alte probleme”, acesta a luat cuvântul şi le-a cerut colegilor săi din Executivul Judeţean să se pronunţe «împotriva» proiectului care se află în dezbatere în Parlamentul României, privind modificarea Legii 215/2001 (a administraţiei publice locale) şi care vizează, printre altele, şi cererile parlamentarilor UDMR de scădere a pragului de 20% la 10% privind asigurarea limbii materne.

„Se vehiculează - e adevărat ceva mai puţin la ora actuală -, dar s-a vehiculat în mod clar modificarea Legii 215/2001, pentru autonomia pe criterii etnice. Aş vrea, cu toţi consilierii aici de faţă, să dăm o declaraţie din care să reiasă că nu susţinem aceste modificări. Să ne asumăm, ca şi Consiliu Judeţean, că nu suntem de acord. Aş vrea să supunem la vot problema aceasta. Dar aş vrea să ne pronunţăm punctual, ca persoane”, a declarat Cîrligea.

Ca o paranteză, intervenţia liberalului vine după ce, cu puţin timp în urmă, pe fondul negocierilor dintre PSD-işti şi aliaţi privind susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu, s-a încercat o urgentare a proiectelor înaintate de UDMR-işti. Chiar dacă negocierile atunci au picat, poziţia lui Cîrligea este cu atât mai interesantă, cu cât deja PSD-iştii au reînceput noi discuţii în Parlament, de această dată, pe tema votului de încredere dat noului Guvern condus de premierul desemnat, brăileanul Mihai Tudose.

Revenind, trebuie precizat că ideea acestuia nu a fost respinsă total de colegi, însă preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, i-a sugerat că cel mai bine ar fi să întocmească personal un atare proiect, pe care să îl semneze ulterior toţi consilierii care consideră de cuviinţă.

„E o propunere făcută de dumneavoastră. Faceţi un proiect, cu o declaraţie. Cei care şi-o asumă să o semneze în nume propriu. E cel mai bine aşa”, a afirmat Chiriac.

Ulterior, consilierul judeţean PND, Simona Drăghincescu, s-a exprimat public împotriva propunerii liberalului, precizând că nu o poate obliga nimeni să facă astfel de declaraţii politice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro