Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Câteva zeci de persoane au protestat, aseară, în ploaie. Astăzi, acțiune de susținere a magistraților brăileni, în fața Palatului Justiției

* protestatarii brăileni au cerut alegeri anticipate * printre ei s-a aflat și un tânăr de 18 ani, care sufla într-o vuvuzelă, în speranța că se vor aduna mai mulți oameni în fața Prefecturii * astăzi, mai multe persoane au de gând să se strângă în fața Palatului Justiției, pentru susținerea magistraților

 

În jur de 30 de persoane s-au strâns, aseară, în fața Prefecturii, pentru a protesta față de modificările aduse Legilor Justiției de către parlamentarii PSD-ALDE. Deși afară ploua, iar temperatura în termometre nu trecea de 3-4 grade Celsius, aceștia nu s-au dat bătuți și, „înarmați” cu umbrele, și-au manifestat, pașnic, nemulțumirile, cerând chiar alegeri anticipate.

O prezență nouă între protestatari a fost a unui tânăr de 18 ani. Acesta a suflat într-o vuvuzelă, sperând să adune cât mai mulți oameni la protest. „Am ieșit în seara asta în stradă pentru justiție, pentru a nu ne conduce niște corupți! Sunt dezamăgit că nu mai e prezent niciun tânăr de vârsta mea. Pe toți ne afectează modificările aduse Codului fiscal, mai ales că eu lucrez de câțiva ani, legal, și mă întrețin singur. Acum, au trecut la modificările Legilor Justiției! Ce mai urmează? Sper să ni se alăture și alți tineri din generația mea. Eu nu vreau să trăiesc într-o țară a hoției”, ne-a declarat Adrian Popa.

E urât și plouă. E de neieșit din casă și, totuși, o mână de oameni a ieșit în stradă. Eu am ieșit pentru că nu vreau să-mi fie rușine de mine. Suntem nemulțumiți nu doar de Legile Justiției, ci și de schimbările noului Cod Fiscal. Salariații nu știu ce salarii vor avea de la 1 ianuarie, iar firmele nu știu cum îi vor plăti. România se stinge în fiecare zi prin aceste modificări. Ieri (sâmbătă – n.r.), ne-am plâns Regele. Să avem grijă ca mâine să nu ne plângem democrația. Mă gândesc la scenele halucinante în care Regele a fost împiedicat să intre în țară după Revoluție...Nu mai avem nicio speranță! Așteptăm să iasă mâine (astăzi – n.r.) în stradă magistrații, ăsta e un semn”, ne-a spus alt protestatar.

În mediul online, au apărut informații că judecătorii și procurorii din toată țara au decis să-și manifeste în mod public dezacordul față de o nouă intenție a parlamentarilor de a opera modificări asupra Codului penal și Codului de procedură penală. Schimbările ar urma să ducă la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite a asigura protecția victimelor și identificarea infractorilor, făcând astfel justiția penală ineficientă.

Magistrații au de gând să protesteze cu robele în mână, tăcuți, astăzi, între orele 12 și 13, în fața tribunalelor și judecătoriilor. Deja judecătorul Cristi Danileț a confirmat, pe Facebook, protestul magistraților din mai multe județe, cu precizarea că activitatea judiciară nu va fi afectată.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii