Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cât de prost te crede Dragnea?

După cum a subliniat în numeroase rânduri, premierul Dacian Cioloş nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie şi nici nu se va înscrie într-un partid. Nici măcar nu va susţine vreun partid, deşi unele partide vor să-l susţină pe el, ba chiar l-ar dori în continuare premier. Şi pentru că USR şi PNL au anunţat deja asta public, premierul Cioloş a precizat, la rândul său, că va prezenta o platformă de principii, valori şi proiecte care să poată reprezenta o bază de discuţii în perioada electorală cu partidele care spun că îl susţin ca premier. Un gest cât se poate de logic şi de responsabil, pe ideea „Am nişte principii şi proiecte pe care, dacă mă vreţi premier, vreau să le susţineţi pentru a le putea realiza”. Pentru că este clar, inclusiv în situaţia în care premier va fi tot Dacian Cioloş, viitorul guvern va fi, totuşi, unul politic.

După acest gest de normalitate şi de decenţă politică, vine însă Liviu Dragnea cu următoarele declaraţii, referitoare la intenţiile lui Cioloş şi guvernul de tehnocraţi: „Nu le-a păsat de economie, nu le-a păsat de oameni, nu le-a păsat de ţară. I-a preocupat doar cariera lor politică. (...) Dacă trebuie să câştig alegerile cu PSD-ul minţind, mai bine pierd. (...) Dacă tot ăştia vor câştiga pe aceste minciuni, ne merităm soarta. (...) Eu nu vin în faţa românilor de la balcon, când vine Romeo jos, să-i spun: Astea sunt reflecţiile mele, dacă voi le susţineţi, vă susţin şi eu. Asta trebuie să facem? Teatru? Cu teatrul ăsta în 26 de ani de zile noi nu avem o autostradă care să traverseze România. Acolo suntem. Capitalul românesc este făcut zob de către cine? De multinaţionale. (...) Hai să vedem ce e în viaţa reală! Fermierul pune pe masă reflecţiile lui Cioloş şi mai ştiu eu care analist de la PNL?”.

Incredibil! Dragnea vorbeşte ca un om care n-a fost niciodată în politică, niciodată la guvernare, parcă apărut dintr-un partid nou-creat şi sătul de clasa politică din ultimii 26 de ani. „Dacă trebuie să câştig alegerile cu PSD-ul minţind, mai bine pierd”. Serios? Nu asta aţi făcut, în ultimii 26 de ani? Nu aţi câştigat alegeri doar minţind, voi, politicienii care ne-aţi condus în aceşti 26 de ani? „Dacă tot ăştia vor câştiga pe aceste minciuni, ne merităm soarta”. „Ăştia” au fost numiţi să guverneze pentru un an, cu girul Parlamentului. Soarta voastră, de fapt, ar trebui să fie aia de care se teme Tăriceanu, care vrea pur şi simplu blocarea activităţii DNA în privinţa penalilor din Parlament până după alegeri (remarcabil gestul tinerilor din ALDE, care au demisionat din „partidul penalilor”). „Cu teatrul ăsta, în 26 de ani de zile noi nu avem o autostradă care să traverseze România. Acolo suntem”. Uite, de-aia nu avem autostrăzi în România, din cauza Guvernului Cioloş, care nu le-a făcut în cele 10 luni de guvernare. O spune un condamnat, preşedintele partidului care, din cei 26 de ani la care se referă, mai bine de 16 ani s-a aflat direct la guvernare sau a susţinut-o. Şi tocmai el are curaj să se plângă de lipsa autostrăzilor. „Capitalul românesc este făcut zob”. Păi nu voi, politicienii, aţi distrus sistematic economia, nu voi aţi vândut-o la fier vechi, nu voi aţi căpuşat-o, nu voi aţi dat-o pe nimic propriilor grupuri de interese? Nu voi aţi creat miliardarii de carton? Nu voi aţi clădit capitalul românesc pe şpăgi, comisioane, contracte preferenţiale cu statul, parandărături?

Revoltător cât tupeu ordinar poate să aibă Liviu Dragnea! Adevărat tupeu de infractor. De fapt, Dragnea este tipic pentru tot ceea ce el reprezintă - clasa politică din care face parte: un monument de demagogie, un exponent al ipocriziei, un simbol al minciunii spuse pe nerăsuflate, cu zâmbetul pe buze şi cu o falsă indignare în glas, la fel ca şi prietenul său, Tăriceanu.

Sincer, oare cât de proşti îi consideră Dragnea pe români, de vine cu asemenea declaraţii ce frizează patologicul? Sau, mai degrabă, pe câţi dintre români îi consideră Dragnea atât de proşti încât să-i mai voteze o dată pe el, pe Tăriceanu şi pe toţi penalii din politică?

Serios, te-ai gândit vreodată cât de prost te cred aştia, de-alde Dragnea?
Categorie articol: 

Comentarii