Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Când te critică infractorii, chiar eşti un magistrat bun

Discreditarea internă a Laurei Codruta Kovesi, în cursa ei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef european, a ajuns la o nouă etapă: etapa condamnaţilor. Pe lângă infractorul şef al PSD, Liviu Dragnea, fără de care Puterea PSD-ALDE nu mişcă nimic, un alt infractor notoriu din partid dădea ieri deja sentinţe. „Eu cred că doamna (Laura Codruţa Kovesi – n.a.) va avea o viaţă foarte grea începând de mâine (de astăzi – n.a.). (...) Eu cred că dânsa va fi pusă sub acuzare începând de mâine”, declara, ieri, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit „Mitralieră”, el însuşi condamnat definitv, în decembrie 2016, la un an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. El, infractorul condamnat, ştie deja ce se va întâmpla azi – şi de ce nu ar fi aşa, ţinând cont de tot contextul în care se desfăşoară întreaga campanie împotriva candidaturii Laurei Codruţa Kovesi.

Asaltul coaliţiei de la Putere PSD-ALDE-UDMR împotriva candidaturii fostului procuror şef al DNA se dă pe toate fronturile. Faptul că este cercetată de secţia specială de anchetare a magistraţilor, înfiinţată odată cu penalele legi ale Justiţiei de gaşca de la Putere, în urma unei plângeri a fugarului Sebastian Ghiţă, spune totul. Mai mult, faptul că, la secţia special creată de guvernare pentru a pune presiune pe magistraţi, procuror şef adjunct este Adina Florea - propusă de mai multe ori la şefia DNA de Tudorel Toader, în locul lui Kovesi, dar refuzată de preşedintele Iohannis -, este de asemenea relevant.

Ghinionul lor, al infractorilor şi penalilor care conduc momentan România, este că europenii, spre deosebire de publicul televiziunilor infractorilor, ştie cum stau lucrurile în realitate. Ghinionul lor este că decidenţii în desemnarea procurorului şef european ştiu cu cine au de-a face când vine vorba de PSD, de ALDE, de Dragnea şi Tudorel Toader. Şi că toată această campanie, toată această înverşunare a Puterii de la Bucureşti împotriva candidaturii fostului şef al DNA s-ar putea să se întoarcă împotriva lor şi în favoarea Laurei Codruţa Kovesi. De fapt, prin toate aceste acţiuni disperate, guvernarea PSD-ALDE-UDMR face o campanie de PR excelentă candidaturii fostului procuror şef anticorupţie român. Prin toată această campanie de denigrare, guvernarea îi face de fapt o reclamă neaşteptat de bună fostului şef al DNA. Când infractorii se tem de un magistrat, înseamnă că respectivul magistrat chiar este bun în ceea ce face. Şi, cu cât actuala coaliţie va fi mai înverşunată împotriva Laurei Codruţa Kovesi, cu atât mai bine văzută va fi aceasta la nivelul UE, iar şansele ei de a deveni viitorul procuror şef european vor fi mai mari. Şi poate că aşa trebuia să se întâmple. Nu de alta, dar chiar ar fi fost dubios ca Laura Codruţa Kovesi să fi fost susţinută în acest demers de actuala guvernare.

 
Categorie articol: 

Comentarii