Mergi la conţinutul principal

Când nu poate interveni primarul

Împrejurările în care nu pot fi alocate locuinţele sociale, unul din subiectele principale aduse în discuţie ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu. Acesta a ţinut să clarifice de fapt câteva dintre conjuncturile legislative în care Primăriei şi Consiliului Local Municipal (CLM) le este interzisă, prin lege, intervenţia în rezolvarea anumitor probleme social-administrative. "Diferiţi cetăţeni au deţinut în diverse forme locuinţe, fie că le-au moştenit sau le-au cumpărat prin varii forme. Tot în varii forme le-au pierdut, le-au vândut sau le-au gajat la bancă şi firmele respective pentru care le-au gajat au dat faliment. Apoi vin oamenii şi spun că stau în stradă şi că vor o locuinţă. În acelaşi timp, legea ne spune că cei care au deţinut o locuinţă, nu pot primi o locuinţă socială. În acest context, le este greu să înţeleagă de ce ei nu pot fi ajutaţi să li se repartizeze o astfel de locuinţă", a explicat Simionescu.

Al doilea exemplu este legat de situaţiile dramatice în care diverse persoane, bătrâne fiind, au trecut casa pe numele unui însoţitor ori al unei rude, în schimbul îngrijirii lor până la sfârşitul vieţii, pentru ca apoi, după o perioadă de timp, însoţitorul sau ruda să se dezică de aceştia, alegând să-i interneze într-un azil pentru bătrâni. În acest context, apare următoarea problemă: "Reglementările ne spun că persoanele care au însoţitori nu pot intra în căminele de bătrâni, pentru că şi aici este o formă de protecţie socială, în afara sumei pe care o plătesc dumnealor şi iarăşi avem discuţii, că de ce nu vrem, de ce persoana respectivă nu poate fi integrată în cămin, când situaţia este ca atare".

"Deci, eu aş vrea să spun încă o dată că, dincolo de faptul că sunt sau nu sunt locuri în căminul de bătrâni, că sunt sau nu sunt locuinţe sociale disponibile, există cazuri în care anumite aspecte din trecutul persoanelor respective nu le permit să beneficieze de sprijinul pe care, în mod normal, în mod natural, ar trebui să li-l dăm. Dar când intrăm în prevederile legii, nu mai putem să discutăm acest lucru", a conchis Aurel Simionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro