Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Când ne vedem Tatăl, fanteziile dispar

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee. Precizăm că am oprit rubrica doar pe perioada sărbătorilor, dar de acum vom avea în fiecare săptămână câte un text nou, semnat de prof. Daniel Voinea.

 

Dumnezeu este în spatele tuturor lucrurilor și întâmplărilor. Nimeni altcineva și nimic altceva nu ESTE.

Mintea disociază și preferă să creadă în bine și rău, frumos și urât, drept și nedrept, justificând, trufașă, o fantezie care-i oferă un rost.

Poveștile vieții pot fi tragice, comice sau indiferente, dar cine poate zice copiilor că poveștile sunt adevărate?

Când ne vedem Tatăl, fanteziile dispar.

 

... înțelepciunea acestei lumi este nebunie înaintea lui Dumnezeu! Fiindcă este scris: „El îi prinde pe cei înțelepți în viclenia lor.“ (1 Corinteni, 3:19)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii