Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Când interlopii fac legea

Aşa cum s-a întâmplat şi la Giurgiu, unde un sportiv din SUA a murit în urma bătăii încasate de la un membru al celui mai de temut clan interlop din oraş. A murit doar pentru simplul fapt că a îndrăznit să flirteze cu o fată din grupul interlopului.

"Am omorât un american la Giurgiu. Asta am făcut", a spus vizibil marcat de cele întâmplate primarul oraşului. Acelaşi primar despre care presa locală a scris de mai multe ori că e suspectat că ar avea legături cu clanurile interlope, care l-ar fi ajutat la alegerile din 2008. Clanuri care, în lipsa unor măsuri ferme din partea autorităţilor şi a presupuselor legături cu acestea, fac legea la Giurgiu. Evident că primarul nu a recunoscut niciodată, evident că şi acum a negat. La urma urmei, ce politician ar recunoaşte că s-a folosit în campania electorală de sprijinul şi banii băieţilor cu cefe late?! Ce politician, odată ajuns într-o funcţie, ar recunoaşte că, pentru acest sprijin, e nevoit să facă anumite concesii şi compromisuri?! Că doar, nu-i aşa, în viaţa asta niciun serviciu nu rămâne neplătit!
Ce politician brăilean şi-a recunoscut vreodată legăturile cu lumea interlopă, deşi acestea au fost evidente?! Niciunul. N-au recunoscut sau au făcut comentarii de-a dreptul jenante, chiar şi atunci când noi am dovedit clar, inclusiv cu imagini! Pentru că, la urma urmei, la Giurgiu vorbim de un caz special, extrem de grav, dar, fără să se ajungă atât de departe, în fiecare oraş unde există şi au influenţă, clanurile mafiote generează o serie de probleme economice şi sociale. Iar dacă ne referim la Brăila...
La Brăila se vorbeşte despre legături strânse între politicieni şi interlopi încă de pe vremea fostului primar Anton Lungu, relaţia lui cu liderul din vechea gardă, Dumitru Oprea, cunoscut mai degrabă sub numele de Titel Crăcănatu, fiind deja de notorietate. La fel ca şi relaţia dintre un alt fost primar, Constantin Cibu, şi fraţii Sgârcitu şi clanul Buricea din Vidin. La fel ca şi relaţiile dintre PDL şi aceeaşi grupare din Vidin sau PNL şi clanul Buricea din Radu Negru. De fapt, în fiecare campanie electorală, fie că a fost vorba de PSD, PNL sau PDL, au ieşit la iveală cu vârf şi îndesat legăturile dintre unii politicieni şi lumea interlopă. Şi a fost clar că pentru a câştiga voturi, pentru a se impune într-o anumită zonă, candidaţii n-au avut nicio reţinere în a colabora. Aşa cum nici clanurile nu au avut.
Iar când interlopilor li se dă nas, oraşul moare puţin câte puţin, în fiecare secundă. Şi noi ştim bine lucrul acesta: Brăila e un oraş mort economic şi social.
Categorie articol: 

Comentarii