Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Când eşti pe cai mari, îţi permiţi să fii şi ironic

După condamnarea lui Darius Vâlcov- eminenţa cenuşie a programului economic al PSD şi consilier al premierului Viorica Dăncilă - de către Înalta Curte la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, Liviu Dragnea încă îşi mai permite să facă glume de-a dreptul macabre. Solicitat vineri, 9 februarie, de jurnalişti, să comenteze condamnarea nedefinitivă din ziua precedentă a lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor, în prezent consilier de stat în aparatul premierului, liderul PSD a replicat plin de ironie că angajatul Guvernului “trebuie omorât: azi, acum; împuşcat”.

În opinia lui Liviu Dragnea, românii primesc acum salarii şi pensii mai mari datorită unui program la care a muncit Darius Vâlcov. Cu alte cuvinte, dacă Darius Vâlcov şi-a făcut datoria la locul de muncă, activitate pentru care a şi fost plătit, aş spune eu, acum, întregul popor ar trebui să îi facă temenele. Ar trebui să îi fim  recunoscători şi să i se ierte toate păcatele, să i se spele toate dosarele în care a fost implicat. În caz contrar, noi, românii, rămânem nişte barbari, un popor care îşi omoară conducătorii fără să gândească, prin împuşcare...

Pentru mine, rânjetul şi trimiterile sinistre ale lui Liviu Dragnea în situaţia de faţă la acel decembrie sângeros din 1989 spun multe despre modul în care şeful partidului de guvernământ îi etichetează pe românii care, în ultimă instanţă, l-au votat şi l-au urcat pe scaunul Puterii.

În opinia mea, dacă a muncit la un program de guvernare, chipurile pentru prosperitatea şi bunăstarea poporului român, Darius Vâlcov a fost răsplătit cu vârf şi îndesat din punct de vedere material, iar pe linie politică, fostul primar al municipiului Slatina a evoluat destul de rapid pe scara de valori a partidului de guvernământ.

În plus, competenţele profesionale nu i-au fost puse la îndoială, în timpul procesului penal fiind judecate doar faptele comise.

Pe de altă parte, decizia instanţei supreme nu este definitivă şi nu reprezintă o pedeapsă politică, aşa după cum dau de înţeles pesediştii care se tem pentru propriile fărădelegi făcute şi încearcă să-şi acopere faptele cu vorbe în vânt.

Vâlcov a primit 4 ani de detenţie pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. După contopirea acestor pedepse, s-a aplicat pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultatul fiind o condamnare finală de 8 ani. Cel puţin, aşa reiese din datele oficiale.

Sigur, orice este posibil până la o sentinţă definitivă. Dacă ar fi după Dragnea, Justiţia trebuie pusă la zid şi toate aceste capete de acuzare să rămână simple vorbe, într-un dosar prăfuit. Când eşti pe cai mari, îţi permiţi multe. Nu-i nimic, cu cât se crede mai sus, cu atât prăbuşirea actualului lider al PSD va fi mai dureroasă.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii