Mergi la conţinutul principal

Când «norocul» surâde hoţilor de fier vechi

Au greşit neamurile lui Cioabă apucându-se de treabă fără autorizaţie? Cu siguranţă, DA! Însă motivul invocat de ei, şi anume furturile repetate de conducte, care devine din ce în ce mai plauzibil, poate fi o scuză. Căci, ca orice patron, şi el este conştient că furtul e pe bani, iar banii sunt din buzunarul său. Recent, 130 de metri de conducte s-au "volatilizat" în noapte, odată cu hoţii care au dat lovitura. Ce înseamnă 130 de metri de ţeavă, poate vă întrebaţi. Păi, înseamnă o lovitură de circa 100 - 150 milioane de lei vechi. Nu-i rău pentru două-trei nopţi de "activitate" pentru hoţi, nu-i aşa? Numai că, vedeţi dumneavoastră, o lovitură la nişte conducte cu diametru mare nu este tocmai simplu de dat, deoarece îţi trebuie ustensile speciale, pornind de la maşini de tăiat cu disc, pentru care-ţi trebuie sursă de energie, aparate de sudură, eventual o macara de mici dimensiuni şi mijloace de transport auto, ca să cari prada. Toate astea nu sunt, totuşi, la îndemâna oricui, ceea ce înseamnă că nu orice tulburat cu un baros în mână poate să fugă, la ivirea zorilor, cu ditamai bucata de conductă în spate. Aşadar, te duce cu gândul la o operaţiune organizată.
Şi mă opresc aici, pentru a privi lucrurile şi din alt unghi: avem, aşadar, pe de o parte, presiunea furturilor de noapte din reţeaua de termoficare, iar de cealaltă parte, firma care de drept trebuie să valorifice fierul vechi stă pe dreapta, în aşteptarea unei autorizaţii... care nu mai vine. Astfel, în poză se amestecă şi autorităţile locale, care ar trebui să emită autorizaţia pentru ca firma să se poată apuca de lucru. Şi din nou treaba se complică: Primăria spune că nu ea eliberează autorizaţia, ci Consiliul Judeţean şi invocă ca argument prevederi din Legea Contrucţiilor, iar şeful CJ Brăila spune că nu e treaba instituţiei sale şi că oricum nu are la mapă niciun document în acest sens. Acum mai adăugăm în această ecuaţie încâlcită şi faptul că tranzacţia privind valorificarea la fier vechi a conductelor de termoficare s-a perfectat undeva la final de iulie, iar acum suntem la final de septembrie, ceea ce înseamnă că au trecut două luni în care firma câştigătoare n-a reuşit decât să adune amenzi de 80.000 lei şi să fie spectatoare la furtul organizat.
Ia spuneţi, nu cumva şi dumneavoastră vă miroase tare a făcătură în toată această afacere? Parcă prea s-au aliniat "stelele norocoase" pentru hoţii de fier vechi!

PS: Vă reamintim că "Obiectiv Vocea Brăilei" a semnalat încă din vară că s-a început tăierea ţevilor în lipsa unei autorizaţii de demolare. Iar pentru greşeala asta, firma rudelor lui Cioabă a fost amendată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro