Mergi la conţinutul principal

Câţi şomeri mai numără Brăila? În acte, peste 4.500

• asta reiese din statistica oficială a AJOFM Brăila pentru sfârşitul lunii iulie • jumătate dintre şomeri au peste 40 ani

 

Brăila numără peste 4.500 de şomeri! Asta în statisticile oficiale, potrivit celui mai recent raport făcut public de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila. Potrivit instituţiei, la sfârşitul lunii iulie, în evidenţele agenţiei erau înregistraţi 4.537 şomeri (din care 1.836 femei), rata şomajului fiind de 3,61%. Rata este însă mai mică în comparaţie cu începutul acestui an, când în luna ianuarie era de 4,10%. De asemenea, rata şomajului este cu 0,84 puncte procentuale sub valoarea înregistrată la finele aceleiaşi luni a anului 2018 (4,45%).

Din totalul de 4.537 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Brăila, 544 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.993 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 3.342 şomeri provin din mediul rural şi 1.195 sunt din mediul urban. Statistica AJOFM Brăila mai arată că cei mai mulţi şomeri au vârste cuprinse între 40 şi 49 ani - 1.327 şomeri, respectiv persoanele peste 55 ani - 1.057 şomeri. 

În ceea ce priveşte nivelul studiilor, şomerii cu studii gimnaziale (36,13%) au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Brăila, urmat de cei cu studii primare (23,80%) şi cei fără studii (15,89%). Un procent de 9,61% dintre şomeri au absolvit şcoală profesională/arte şi meserii. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 11,02% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare au cea mai mică pondere - 3,55%.

„Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2.836 persoane foarte greu ocupabile, 1.490 greu ocupabile, 73 mediu ocupabile, iar 138 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, precizează instituţia într-un comunicat de presă.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Brăila găsiţi pe pagina de internet a AJOFM Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro