Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Câştigătorii concursurilor de matematică şi literatură "Vâlcovici" şi "Sebastian"

Cei mai buni elevi matematicieni şi lingvişti din şapte oraşe s-au înfruntat la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", care a găzduit, sâmbătă, cea de-a XIX-a ediţie a concursului interjudeţean de matematică "Victor Vâlcovici" şi cea de-a XVII-a ediţie a concursului interjudeţean de surprize şi dificultăţi stilistice "Mihail Sebastian".
Concursul de matematică este destinat elevilor din clasele a VII-a - a XI-a şi este prezidat de prof. univ. dr. docent Nicu Boboc, de la Facultatea de Matematică Bucureşti. Concursul "Sebastian" se adresează elevilor de liceu şi este prezidat de lect. univ. dr. Andreea Ghiţă, de la Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti. Au participat concurenţi din judeţele; Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Braşov şi municipiul Bucureşti. La matematică loturile au fost formate din câte zece elevi, iar la literatură din câte doi elevi. Tematica concursului a fost cea recomandată de programa pentru olimpiade.
La clasa a VII-a, la matematică, pe primul loc s-a situat Martina Orlea de la "Fănuş Neagu", iar pe locurile doi şi trei sunt doi elevi de la Colegiul "Alecsandri" Galaţi, Dan Eniceicu şi Robert Raclea. La clasa a VIII-a, "Bălcescu" a ocupat locul II, prin Andreea Popa, iar primul loc şi al treilea au fost adjudecate de gălăţenii de la "Alecsandri", Andrei Puiu şi Loredana Ene. La clasa a IX-a, primul loc l-a ocupat Theodor Toma de la "Bălcescu", locul II l-a adjudecat Mihai Custură de la "Mihai Viteazul" Slobozia, iar locul III a revenit lui Cristian Chirac şi lui Vlad Rusu de la "Alecsandri" Galaţi. La clasa a X-a, pe primul loc s-a situat Diana Drăjneanu de la "Mihai Viteazul" Slobozia, urmată de Dorin Clisu de la "Costache Negri" Galaţi şi Liviu Ţapu de la "Murgoci", pe locul III. La clasa a XI-a, cel mai bun punctaj şi locul I le-a obţinut Paul Cosma de la "Alecsandri" Galaţi, urmat de Andreea Murea şi Dragoş Lazăr, locurile II şi III, de la "Bălcescu".
Premiile "Fraţii Spiropol", care se acordă celor mai bine clasaţi de la Colegiul "Bălcescu", au ajuns la Theodor Toma, premiul I şi la Andreea Popa, premiul II.
La Concursul de dificultăţi stilistice, premii I au obţinut: Mihaela Condruz, clasa a XII-a şi Andra Diaconu, clasa a IX-a, ambele de la "Bălcescu", premii II au luat Roxana Florea din clasa a XII-a şi Oana Gheorghe, clasa a X-a, tot de la Bălcescu, iar premiile III le-au adjudecat elevele: Roxana Stoica, a XI-a de la "Murgoci" şi Nicoleta Mirică, a X-a, de la "Vlahuţă" Rm. Sărat. Aici premiile I şi II "Fraţii Spiropol" le-au luat Roxana Florea şi Andra Diaconu.
Categorie articol: 

Comentarii