Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bursele speciale "Guvernul Romaniei" mai asteapta candidati o saptamina

Un comunicat de presa al Ministerului Educatiei anunta ca, pina pe 29 septembrie, se pot depune dosarele pentru cea de-a treia editie a Concursului National pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" La sediul Ministerului Educatiei din str. Spiru Haret nr. 12, parter, s-a deschis Registratura Bursei Speciale "Guvernul Romaniei". Prin acest program, statul roman ofera sprijin financiar tinerilor romani de valoare pentru a urma cursuri de licenta, de masterat sau doctorat la universitati de prestigiu din Europa si America de Nord. Absolventilor acestui program li se garanteaza, la Intoarcerea In tara, dupa absolvirea studiilor, posturi de raspundere In administratia publica.
Organizatorii ofera viitorilor cistigatori ai Concursului National 2006 burse In cuantum de un milion de euro pentru primul an de studiu, 2007-2008.
Concursul National 2006 este deschis tuturor cetatenilor romani care nu au Implinit Inca virsta de 36 de ani, care doresc sa Isi construiasca o cariera de succes In administratia publica din Romania si, In acest scop, sa se perfectioneze prin efectuarea de studii de licenta sau post-universitare la universitati din strainatate. Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura este 29 septembrie, pentru dosarele depuse direct sau prin curier la registratura programului.
Rezultatele celei de-a treia editii a Concursului National vor fi anuntate In data de 30 noiembrie 2006. Toate informatiile referitoare la Concursul National 2006 sint disponibile pe pagina de Internet a programului, la adresa http://www.burseguvern.ro/.
Principalele obiective ale programului sint, conform comunicatului de presa al Ministerului: sa ofere tinerilor romani de elita sansa de a se perfectiona la universitati de prestigiu din Europa si America de Nord; sa sprijine procesul de reforma a administratiei romanesti, prin profesionalizarea corpului functionarilor publici; sa actioneze Impotriva fenomenului "exodului creierelor", prin investitia In capitalul intelectual.
Cea de-a treia editie a Concursului National pentru Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" - 2006 este organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii