Mergi la conţinutul principal

Bursele locurilor de munca au devenit neinteresante

Interesul brailenilor pentru bursele locurilor de munca organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) e din ce in ce mai scazut. Participarea locuitorilor este din ce in ce mai slaba la acest tip de evenimente. Potrivit datelor oferite de institutia braileana, numarul persoanelor care au cautat o slujba in cadrul burselor a fost mai mic decit numarul posturilor oferite.
In primele 6 luni ale anului au fost organizate patru burse. La "Bursa generala a locurilor de munca", numarul posturilor oferite de agentii economici locali a fost de 689, iar numarul persoanelor participante a fost de 461, la "Bursa pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului", numarul locurilor de munca ofertat a fost de 37 si participanti au fost 22. Cea mai scazuta prezenta s-a inregistrat la "Bursa locurilor de munca pentru persoanele de etnie roma" unde s-au oferit 171 de posturi vacante si au participat doar 12 persoane, dintre care doar 4 de etnie roma. Este singura bursa unde angajatorii au plecat la o ora dupa deschiderea actiunii, din lipsa de participanti. Bursa care a avut un minim ecou a fost "Bursa locurilor de munca pentru studenti", numarul posturilor oferite de companiile locale fiind de 51, iar al participantilor - de 60. "Am constatat o scadere continua a numarului solicitantilor de loc de munca participanti la acest gen de actiuni. Acest aspect a dus la realizarea unui grad mediu de satisfacere a ofertei de locuri de munca prezentata in burse in anul 2008, procentul fiind de 38%. Din perspectiva angajatorilor aceste actiuni sint necesare pentru ca isi pot regindi politica salariala si celelalte pirghii prin care sa creasca gradul de atractivitate al ofertei", se precizeaza intr-un raport al AJOFM.
Pentru a apropia serviciile de ocupare de beneficiari sau de potentiali beneficiari a fost organizata "Caravana ocuparii fortei de munca". Au fost realizate 20 de deplasari in comunele din Braila, cu scopul de analiza impreuna cu reprezentantii autoritatilor locale, cu agentii economici locali, strategia de dezvoltare socio-economica a zonei. Pentru rezolvarea crizei fortei de munca solutiile sint: cuprinderea in programe de masuri active, includerea in programe de formare profesionala adresate persoanelor din mediul rural, derularea programelor de ocupare temporara in realizarea de lucrari de interes comunitar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro