Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burse de până la 1.900 lei/lună, timp de un an, pentru olimpicii internaţionali

• ca un element de noutate, vor primi burse şi elevii care obţin menţiuni la fazele internaţionale ale olimpiadelor

 

Veste bună la început de an şcolar! Elevii medaliaţi la olimpiadele internaţionale vor primi burse lunare, timp de un an, de până la 1.900 lei. Potrivit Ministerului Educaţiei, valoarea lunară a bursei de merit olimpic internaţional reprezintă echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară, acordat diferenţiat, după cum urmează: pentru locul I (medalie de aur sau premiul I), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internaţional reprezintă echivalentul a 100% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.900 lei); pentru locul al II-Iea (medalie de argint sau premiul al II-lea) - reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.425 lei); pentru locul al III-lea (medalie de bronz sau premiul al III-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internaţional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (950 lei).

Ca un element de noutate, vor primi burse de merit olimpic şi elevii care iau menţiune la faza internaţională, în cuantumul lunar de 25% din salariul de bază minim brut pe ţară.

“În vederea extinderii categoriilor beneficiarilor burselor de merit olimpic internaţional, a fost emis ordinul de ministru nr. 4.507/28.08.2018, prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale. Astfel, cu titlu de noutate, se vor acorda burse de merit olimpic şi elevilor care vor obţine menţiuni la competiţiile internaţionale, nu numai celor clasaţi pe primele trei locuri, ca până în prezent. Conform noilor norme metodologice, elevii care vor obţine menţiune la competiţiile internaţionale vor beneficia de o bursă de merit în cuantum de 25% din salariul de bază minim brut pe ţară, acordată lunar, pe o perioadă de 12 luni”, precizează MEN.
Categorie articol: 

Comentarii