Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bursa locurilor de munca pentru absolventi

Conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat ca la finele acestei saptamini organizeaza bursa locurilor de munca pentru absolventii de invatamint. Concret actiunea va avea loc vineri, 26 septembrie, in municipiu, la Sala Polivalenta "Danubius", in orasul Faurei, la Casa de Cultura si in orasul Insuratei, la Sala de Sedinte a Primariei Insuratei. Potrivit informatiilor prezentate de catre AJOFM Braila, pina in prezent, au fost contactati, la nivel national, peste 7.500 de angajatori, din care peste 660 din Braila. Dintre acestia, la nivel national, au confirmat participarea 1.055 de angajatori, cu o oferta de 12.000 de locuri vacante, din care 40 in judetul Braila, cu peste 400 oferte de joburi. De mentionat este ca din totatul locurilor de munca vacante participante la bursa 10% se adreseaza absolventilor cu studii superioare: inginer, economist, consilier juridic, informatician, agent vinzari.
Principalele ramuri de activitate in care sint oferite locuri de munca sint: constructii de cladiri, lucrari speciale de constructii, fabricarea articolelor de imbracaminte, comertul cu amanuntul si cu ridicata, industria alimentara, fabricarea de masini, utilaje si echipamente, agricultura si servicii. Cele mai multe meserii se adreseaza absolventilor cu studii medii precum si celor sub nivel mediu: confectioner asamblor articole din textile, lacatus constructii metalice si navale, tubulator naval, agent comercial, zidar, sudor, dulgher, fierar betonist, polizator, electrician de intretinere si reparatii, agent paza, control acces, ordine si interventii, sofer autoturisme si camionete, ingrijitor animale, muncitor necalificat.
Dat fiind faptul ca unul dintre principiile de baza in aplicarea politicilor de ocupare a fortei de munca este egalitatea de sanse pe piata muncii atit la angajare cit si la locul de munca - lucru pe care ANOFM il promoveaza in activitatea sa - ANES, in virtutea bunelor relatii de colaborare dintre cele doua institutii, va avea in locurile de desfasurare, puncte de informare. "Participarea ANES la aceasta editie a bursei unde nu este exclusa. Participarea oricarei persoane aflate in cautarea unui loc de munca, este cu atit mai benefica cu cit majoritatea celor care vin la eveniment sint la inceput de drum in cariera si este foarte important sa cunoasca faptul ca au dreptul la tratament egal in ceea ce priveste angajarea", a declarat Ionel Muscalu, presedintele ANOFM.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii