Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bunea Stancu este muritor. De foame

Se face foame pe străzi, în apartamente, peste tot auzi sunete de maţe goale, vezi oameni care s-au săturat de-atâţia covrigi muiaţi în iaurt. Singurul loc unde sunt sigur că "foamea" e doar un alt cuvânt din DEX este biroul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Sau poate că şi Bunea Stancu moare de foame, dar este prea orgolios ca să admită acest lucru. Poate că şi Bunea Stancu are cheltuieli mai mari decât câştigă lunar şi este obligat să mănânce pâine cu ceapă, să îşi astâmpere foamea ancestrală.

Nu ştiu şi nu îmi pasă de foamea d-lui Bunea Stancu (din câte am auzit, el are doar o mare foame de bani), dar ştiu că în Spitalul Judeţean Brăila lumea mănâncă o dată da şi trei ori nu. Adică, după cum a scris ziarul Obiectiv de joi, dacă te internezi astăzi, mai târziu de ora 14.00, ţi se va aduce abia peste două zile o porţie de piure din fulgi de cartofi fără niciun pic de carne. Ce pretenţii să ai să fii tratat omeneşte într-un spital din Brăila, când eşti luat la mişto încă de la capitolul alimentaţie?

Pe undeva, este de înţeles tactica celor care taie şi spânzură în Spitalul Judeţean, şi nu mă refer acum doar la dl. Bunea Stancu şi la d-na director Rodica Sin. Păi, ce interes au ei? Ca brăilenii să vină în spital ca şi cum s-ar duce în staţiune? Să mănânce ca la restaurant? Un astfel de tratament este de nepermis, dacă e să ne ghidăm după raţionamentul d-lui Bunea Stancu şi al d-nei Sin. Păi, frate, dacă un brăilean ajunge, Doamne-fereşte, în spital, înseamnă că, logic, el este bolnav. Or, dacă este bolnav, atunci societatea nu mai are nevoie de el. E precum un soldat rănit în război sau un cal care şi-a rupt piciorul: ambii trebuie împuşcaţi în cap, dacă ar fi să gândim ca dl. Bunea Stancu şi ca d-na Sin.

Şi ce dacă bolnavii au contribuit atâta amar de ani la Casa de Asigurări de Sănătate? Să le fie de bine, cine i-a pus să rămână în România şi, în plus, să mai şi dea bani la stat din salariul lor de mizerie? Aşa le trebuie, să moară naibii de foame în spitale, să stea în cearşafuri neschimbate de trei săptămâni şi să vină cu injecţia letală de acasă, căci personalul medical nu dispune de suficienţi bani pentru a-i omorî cu zile pe toţi bolnavii internaţi în Spitalul Judeţean Brăila!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii