Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bunea Stancu - În slujba brăilenilor!

Cu vocea parcă stinsă a unui om căzut într-un puţ de mare adâncime, preşedintele CJ a început s-o ia direct pe arătură, într-o sărbătoare a discursului sărit din normele firescului. Secţia de psihiatrie care lipseşte Spitalului Judeţean pentru a se conforma acreditării pentru categoria a III-a pare a se fi mutat în CJ. Preşedintele bolboroseşte ininteligibil frânturi de idei, proiecţii suprarealiste, dileme economice şi termeni de aparatură medicală: aparat Vario 700, cercetare medicală, centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, orbul găinii, mâini tăiate, microscoape cu video încorporat etc etc. Exact în faţa lui stau consilierii şi-l ascultă. Îl ascultă vorbind despre faptul că El Însuşi În sinea Lui Bunea Stancu a cumpărat aparatură medicală, că un alt aparat este Vario 700, dar care nu-i musai să fie din ăsta, dar care va rezolva problema mâinilor tăiate şi refacerea zonei respective, că studenţii "poate" să urmărească înregistrarea făcută de camerele video încorporate în microscoape, că industria medicamentelor a depăşit - "ca şi pondere", nu altfel - cea a armamentului, că Galaţiul nu are interes ca Brăila să aibă universitate, că a început să lucreze pe tema cercetării... Cam aşa a decurs ultima şedinţă a CJ-ului, şedinţă în care El Lider Maximo a explicat că ţinta acreditării Spitalului Judeţean o reprezintă categoria I.

Dar despre ce este vorba în realitate? A încercat să explice şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Gabriel Ciochină. Nu numai că Spitalul Judeţean este departe de categoria I, dar nu se încadrează nici măcar în categoria a II-a, propunerea către Ministerul Sănătăţii fiind făcută pentru categoria a III-a, ba, în plus, pentru categoria a III-a există un plan de conformare ce prevede şi înfiinţarea unei secţii de psihiatrie... Vai, a lăcrimat Stancu, iată cum PDL -ul îi bagă lui beţe în roate ca să nu poată obţine de la Bucureşti o ţidulă în care să scrie că Spitalul Judeţean este cel mai performant spital din Europa şi să curgă banii peste el ca ploaia repede de vară. Păi el, el însuşi, a vrut să facă pentru poporul brăilean ce n-a visat America, dar nu l-au lăsat Dumitriu, guvernul şi alţii. Ba chiar a şi mărturisit crezul lui obscur, iată cum: "Important este că suntem brăileni şi cred că nu trebuie să fim mai catolici decât Papa atunci când luăm decizii în interesul populaţiei brăilene". Şi conform acestui bizar principiu, a început să plouă peste noi cu centre de excelenţă. Deocamdată numai pentru glaucom şi chirurgia urechii, însă vor urma cele pentru unghii, părul din nas, masarea călcâielor şi ridicarea feselor. Stau şi mă întreb: de ce Dumnezeu oraşul ăsta a încăput pe mâna unor asemenea specimene obosite şi seci care, de 20 de ani, mută bani dintr-un buzunar în altul fără niciun sens?
Brăila era de mult un oraş închis, o ştim cu toţii. De plecat, poate pleca oricine, dar de intrat nu poate intra nimeni. După 20 de ani de claustrare, Brăila, asemenea României de secol 19, nu mai are altă posibilitate decât să ceară un rege străin. Unul hotărât, cum a fost Carol I. Altfel îl vor buzunări încă de la intrarea în oraş, după care vor spune că nevastă-sa e curvă. Iar la sfârşit vor încinge un chiolhan la Continental, sub deviza: În slujba brăilenilor!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii