Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bulgaria vine, anul acesta, la Festivalul Poeţilor din Balcani

Festivalul Poeţilor din Balcani, proiect ajuns la cea de-a III-a ediţie, se desfăşoară la Brăila în perioada 25 - 26 septembrie, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati". Evenimentul se derulează pe o perioadă de zece ani şi are ca invitaţi, în fiecare an, una din ţările balcanice: Serbia, Macedonia, Bulgaria, Albania, Grecia, Muntenegru, Croaţia, Turcia, Bosnia-Herţegovina şi Slovenia. Anul acesta este rândul Bulgariei să vină la Brăila.

Poeţii care vor să participe în cadrul festivalului la recitaluri de poezie şi lansări de carte trebuie să trimită fişa biobibliografică până pe 15 iulie, prin poştă, pe adresa Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" sau pe e-mail: balcanica@bjbraila.ro. Poeţii din Bulgaria trebuie să trimită, alături de fişa biobibliografică, redactată în limba română şi câte zece poezii traduse în limba română. Festivalul se va desfăşura pe două secţiuni: Lansări de carte - Recital de poezie şi Colocviu pe tema balcanismului în literatură.

În cadrul Festivalului se vor acorda trei Premii Balcanica pentru poezie română, trei Premii Balcanica pentru poezie bulgară şi un premiu din partea Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" pentru contribuţia la dezvoltarea teoretică a conceptului de balcanism în cultură. Valoarea fiecărui premiu este de 1.000 de lei.

La finalul evenimentului se va edita volumul antologic "Balcanica. Poeţi români şi bulgari". Acesta va fi tipărit în 500 exemplare şi va cuprinde creaţii ale scriitorilor premiaţi, precum şi datele biobibliografice ale acestora.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila şi Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Brăila - Galaţi.
Categorie articol: 

Comentarii