Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Buletinele se elibereaza si in ziua referendumului

Pentru ca toata lumea sa poata vota, simbata, Serviciului Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei (SPCJEP) Braila va elibera carti de identitate la urgenta. Astfel, in caz de expirare, anulare, pierdere, furt si deteriorare a cartii de identitate, in ziua referendumului brailenii se pot prezenta la ghiseele Serviciului atit in municipiu, cit si la Faurei, Insuratei si Ianca.
Si daca nu ati mai vazut de mult cozi la buletine, veti avea sansa in acest week-end, deoarece este mai mult decit evident ca multi braileni vor profita de aceasta ocazie pentru a rezolva intr-un timp extrem de scurt problema actului de identitate. Dar, in lipsa unor reglementari legale, cei care ar fi putut sa faca acest lucru de mai mult timp, dar totusi nu au facut-o, nu vor putea fi refuzati. Insa, vor fi refuzati cei care vor solicita carte de identitate pentru ca si-au schimbat domiciliul sau cei ce au implinit 14 ani. In municipiu, actele vor fi preluate in intervalul orar 08.00 - 12.00, iar cartile de identitate vor fi eliberate intre orele 12.00 - 20.00. Deoarece posibilitatea de tiparire a cartilor de identitate exista numai in cadrul Serviciului Local, la Faurei, Insuratei si Ianca se vor elibera numai carti de identitate provizorii, in intervalul 08.00 - 20.00.
De precizat ca, zilele trecute, SPCJEP a pus la dispozitie tot materialul necesar pentru tiparirea listelor electorale permanente. Conducerea SPCJEP, comisar Lidia Damian, ne-a explicat ca anul acesta institutia pe care o conduce doar a coordonat aceasta activitate, listele fiind intocmite de catre Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor din cadrul Ministerului de Interne si Reforma in Administratie. "Nu vor fi probleme in ceea ce priveste componenta listelor. Avem experienta anilor electorali 2000 si 2004, cind nu am inregistrat sesizari. Nu s-au gasit nici persoane care sa figureze pe mai multe liste", ne-a precizat sursa citata.
Categorie articol: 

Comentarii