Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Buletinele nu mai au valabilitate de 10 ani

Daca pina nu demult tinerii care isi faceau buletin la implinirea virstei de 14 ani stateau linistiti timp de 10 ani, acum ei trebuie sa se prezinte pentru schimbarea actului de identitate dupa 4 ani.
Seful Serviciului Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei, comisar Livia Damian, ne-a declarat ca termenul de valabilitate a cartii de identitate s-a modificat in functie de categoria de virsta.
"Pentru persoanele cu virsta cuprinsa intre 14-18 ani, termenul de valabilitate a cartii de identitate este de 4 ani, pentru cei intre 18-25 ani, termenul de valabilitate este de 7 ani. Cartile de identitate eliberate dupa implinirea virstei de 25 de ani au termen de valabilitate de 10 ani, iar dupa 55 de ani, cartea de identitate se elibereaza cu termen de valabilitate permanent", a precizat Livia Damian.
Seful SPCJEP a mai spus ca modificarea acestor termene era necesara deoarece s-a mers pe premiza ca de la o virsta la alta se produc modificari majore ale fizionomiei, in special de la 14 la 18 ani. Astfel in conditiile in care se circula in tarile Uniunii Europene doar cu cartea de identitate, pot aparea probleme la frontiera daca persoana nu mai are aceeasi fizionomie ca in poza de pe buletin.
Categorie articol: 

Comentarii