Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bugetul pe 2012 se va baza pe stabilitatea sistemului fiscal şi pe stricteţe la cheltuieli

"Bugetul anului viitor este unul care în vedere o stabilitate a sistemului fiscal şi a modului în care cheltuielile de capital vor fi efectuate. Cred că aceste vremuri pe care le trăim nu sunt vremuri pentru risipă şi cred că acest lucru l-a conştientizat şi clasa politică. A face risipă nu înseamnă decât să distrugem un viitorul acestei ţări. De aceea, a cumpăni banul public cu stricteţe este rolul cel mai important pe care România trebuie să îl joace", a precizat Tănăsescu, invitat la o emisiune difuzată duminică de Pro TV.
Deşi domeniul fiscal român nu este unul perfect, în opinia lui Tănăsescu, este de preferat o stabilitate pe acest segment, în condiţiile de instabilitate de pe pieţele financiare
"Prudenţa în construcţia bugetului este necesară şi prudenţa se poate asigura prin două canale - o dimensionare a veniturilor şi o expunere a cheltuielilor pe domeniile care sunt în nevoie. Trebuie să găsim un echilibru între factorii de creştere economică şi dimensionarea unei deficit care poate să fie finanţat. Acestea sunt cele ecuaţii importante în discuţiile cu autorităţile de la Bucureşti. Echilibrul, balansul pe care îl vom găsi, va fi comunicat la sfârşitul misiunii", a adăugat oficialul FMI.
Bugetul pentru 2012 va fi creat pe un curs de circa 4,3 lei/euro, fiind necesare măsuri în 2012 ?i în anii următori pentru asigurarea stabilitatea cursului, a mai declarat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.
Categorie articol: 

Comentarii