Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bugetarii ies în stradă

Aproximativ 100 de sindicalişti din învăţământ, sănătate şi alte categorii de bugetari brăileni vor ieşi mâine în stradă, într-o acţiune de protest ce se înscrie în calendarul anunţat la nivel naţional de către Alianţa Bugetarilor din România. Între orele 11.00 şi 13.00, reprezentanţii bugetarilor vor picheta sediul Prefecturii. În faţa protestatarilor va fi citit un document cu nemulţumirile lor, ce va fi apoi transmis Guvernului României.

Pe lista revendicărilor se află renegocierea, în regim de urgenţă, a Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, stoparea disponibilizărilor din sectorul bugetar, precum şi renunţarea la acordarea concediului fără plată, forţat. De asemenea, o problemă importantă pe lista revendicărilor o reprezintă asigurarea resurselor financiare în sistemul sanitar, asigurarea drepturilor salariale pentru trimestrul al IV-lea, incluzând aici salarii de bază, sporuri specifice, primele de stabilitate, al 13-lea salariu pe 2008, sporul de vechime, premieri de 2% şi 10%, salarii de merit etc. Sindicaliştii din învăţământ contestă şi ei art. 15 din noua lege a învăţământului, "unde se măreşte cu 50% numărul de copii de la care o instituţie poate avea personalitate juridică, fapt ce va duce la alte disponibilizări în sistem", a precizat liderul Sindicatului Învăţământ Brăila, Valeriu Partene.

Alianţa Bugetarilor este formată din FSLI, Federaţia "Alma Mater", Federaţia "Spiru Haret", Federaţia Sanitas, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică "Publisind", Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială, Federaţia Naţională a Statisticienilor, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor. Acţiunile de protest anunţate de către Alianţa Bugetarilor din România vor culmina cu o grevă generală în data de 5 octombrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii