Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brambureala rovinietelor continua

In plin sezon al concediilor, rovinietele sint la mare cautare, insa proprietarii de masini care se hotarasc sa iasa din oras trebuie sa stie ca nu prea au de unde sa cumpere timbrele fiscale. Brambureala este generata si de inlocuirea modelului vechi cu altul nou, iar livrarile inca nu sint acoperitoare pentru cererile formulate de soferii dornici de vacante cu masina. Statiile de comercializare a carburantilor au roviniete noi, insa acestea se vind rapid, cu mentiunea ca oferta nu include si roviniete valabile un an intreg, iar vinzatorii din statiile de alimentare sustin ca nu au primit astfel de timbre. Astfel, benzinaria Petrom de la Gradina Mare nu mai are roviniete inca din iunie, iar oferta Petrom V de pe Soseaua Buzaului era restrinsa: timbre cu valabilitate 7 zile sau 30 de zile si alea pe terminate. Si la OMV de la iesirea din oras stocul de roviniete era pe final, iar oferta nu includea timbrele valabile un an. "Nu am primit inca roviniete pentru un an intreg, pentru ca nu s-au tiparit inca", era raspunsul invariabil primit de oricine era interesat sa cumpere un astfel de timbu. Singurul loc unde stocul de timbre era, cel putin la nivel declarativ, suficient, s-a dovedit a fi sediul Sectia Drumuri Nationale Braila de pe strada Grivitei, unde se gaseau spre vinzare roviniete noi cu valabilitate de 1, 7 si 30 zile. La avizierul institutiei era afisat un anunt din care cei interesati aflau ca mai pot gasi astfel de roviniete la MOL pe Calea Calarasilor si la OMV-ul de pe Buzaului, precum si ca timbre pentru un an intreg se gasesc la Oficiul Postal nr 4, situat pe Calea Galati. Realitatea era ca rovinietele pe un an se terminasera, asa cum ne-a comunicat unul dintre salariatii oficiului amintit. De altfel, intr-un comunicat al CN Posta Romana se arata ca, in prezent, compania comercializeaza roviniete-ecuson, adica cele de tip vechi, pentru orice perioada de valabilitate, dar ca stocul existent la aceasta data este insuficient. "Din aceasta cauza pot aparea situatii in care anumite oficii postale sa ramina fara roviniete-ecuson, clientii fiind directionati catre subunitati ale Postei Romane, care face periodic redistribuiri pentru a acoperi cererea", se precizeaza in materialul amintit. In plus, in acelasi comunicat se arata ca in ceea ce priveste comenzile transmise de posta Romana aferente trimestrului II, acestea nu au fost inca onorate in totalitate, iar livrarea s-a efectuat in transe. "Posta Romana va comercializa in viitorul apropiat roviniete matca-cupon imediat ce va fi aprovizionata de catre Compania Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in prezent fiind negocieri pentru stabilirea calendarului de eliberare a acestora", se precizeaza in finalul comunicatului.
Trebuie precizat ca, la rindul sau, Compania Nationala de Autostrazi a anuntat ca a distribuit, pina la mijlocul acestei saptamini, 1,072 milioane de roviniete noi, de tipul matca-cupon, cu valabilitate de o zi, o saptamina si o luna. Din numarul total al rovinietelor, 347.500 au valabilitate de o zi, 402.000 valabilitate de o saptamina si 322.500 au valabilitate de o luna. Potrivit anuntului companiei, rovinietele au fost distribuite catre "Petrom", "OMV Romania Mineraloel", "MOL Romania", "Rompetrol Downstream" si "Speedy Driver" si la subunitati ale companiei de autostrazi. "CNADNR repartizeaza zilnic distribuitorilor si subunitatilor proprii noi cantitati de roviniete matca-cupon, astfel ca lista punctelor in care acestea pot fi achizitionate se actualizeaza periodic", a subliniat compania.
Reamintim ca perioada de gratie acordata de Ministerul Transporturilor pentru rezolvarea problemelor legate de inlocuirea vechiului tip de roviniete a expirat in urma cu citeva zile, astfel incit soferii care risca si ies din oras fara rovinieta in speranta ca poate vor gasi in alte localitati "pretiosul" timbru se expun la riscul de a fi opriti de politistii de la circulatie si amendati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii