Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii vor si distractie!

Pentru prima data dupa nici nu mai stiu citi ani s-a organizat in Braila o petrecere pentru copii, sub semnul lui Harry Potter. Impactul pe care l-a avut actiunea a depasit orice asteptari. In momentele in care se daruiau masti, baloane sau dulciuri copiilor din Orasel, se producea un balamuc imposibil de stapinit. Copiii, din micuti ingerasi, deveneau niste animale de prada. Practic numai jumatate din baloane au ajuns la copii pentru ca acestia se calcau in picioare, iar in imbulzeala produsa multe s-au spart. Nici un copil nu se multumea cu o mascuta sau un balon. Toti voiau cit mai multe, uitind ca mai erau si altii care s-ar fi bucurat sa primeasca un cadou. Dupa momentul de "razboi" in care cel mai puternic obtinea un cadou, totul revenea la normal, figurile copiilor redeveneau inocente si dragalase.
Practic, in Monument a fost, pe 1 iunie, un puhoi de lume: parinti, copii si adolescenti. Pentru cei din urma nu prea erau mari distractii, dar au venit si ei. Nevoia de distractie era acuta incit nu mai mai conta nimic. Parcul Monument a fost luat pur si simplu cu asalt de sute, mii de persoane, iar rezultatul a fost o inghesuiala memorabila, datorita careia unii copii nu s-au putut atinge nici de vreun leagan si nici de vreun cadou. Mai mult, petrecerea din Oraselul copiilor nu s-a auzit si in restul Parcului, astfel ca pentru multi petrecerea a insemnat doar o plimbare si eventual datul intr-o masinuta.
De ce s-a intimplat asa? Pentru ca brailenii simt lipsa unor asemenea petreceri in aer liber, atractive, pentru ca nimeni nu se gindeste la cum isi pot petrece timpul liber maturii, copiii sau adolescentii. Mereu condamnam copiii ca alerga bezmetici pe strazi, adolescentii ca-si petrec timpul prin baruri, si ca noi, cei mari, nu iesim din casa. Vina insa nu este a noastra. Pur si simplu brailenii nu au unde sa iasa la aer, nu au unde sa se distreze si orice ocazie, nu conteaza cui ii este adresata, devine foarte buna pentru a rupe monotonia vietii de zi cu zi. Administratia acestui oras nu face nimic pentru timpul liber, iar atunci cind organizeaza ceva atrage numai persoanele peste 60 de ani.
Actiunea "Harry Potter" a Directiei Pietelor a fost un semnal ca in acest oras trebuie facut ceva pentru distractie. Vine vara. Ce posibilitati exista? Plaje nu mai avem, cinematograful nu mai atrage spectatori de mult, stagiunea teatrala se va inchide, oraselul copiilor va intra din nou in amortire. Brailenii au demonstrat - pentru a cita oara? - ca vor sa se si distreze, chiar daca grija zilei de miine este apasatoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii