Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii sint chemati la sarbatoarea Bobotezei

La fel ca in fiecare an, brailenii sint asteptati marti, 6 ianuarie, la manifestarile dedicate marii sarbatori crestine a Bobotezei (Botezul Domnului Iisus Hristos).
Potrivit unui comunicat al Primariei Braila, cu ocazia Bobotezei, incepind cu ora 8.30, PS Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi eparhiali, va oficia Sfinta Liturghie Arhiereasca, la Catedrala "Nasterea Domnului" din Bariera Calarasilor, in prezenta autopritatilor locale. Serviciul divin se va termina in jurul orei 10.30, dupa care ierarhul, preotii si credinciosii, vor porni in procesiune, pe Calea Calarasilor, catre Esplanada, cu icoana Botezului Domnului Hristos in frunte. In jurul orei 11.00, pe malul fluviului, se va oficia sfintirea Apei celei Mari, urmata de binecuvintarea Dunarii si traditionala confruntare pentru prinderea crucii de Boboteaza.
Toti cei care vor sa participe la concursul de recuperare a crucii din apele fluviului, trebuie sa fie clinic sanatosi si sa prezinte la inscriere, obligatoriu, rezultatul analizei EKG, eliberat de catre un medic specialist cardiolog cu 24 de ore inainte de data inscrierii la confruntarea de Boboteaza. Inscrierile se fac in zilele de 31 decembrie 2008 si 5 ianuarie 2009, intre orele 8.00 - 16.00, la Primaria Municipiului Braila, camera 34 sau la telefon 0239/694.803, persoana de contact Traian Doru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii