Mergi la conţinutul principal

Brailenii sint asteptati pe plaja de la Lacu Sarat

Odata cu venirea primelor zile adevarate de vara, cu temperaturi de peste 30 de grade, brailenii au si inceput sa caute racoarea oferita de apa, fie ea dulce sau sarata. Totodata, sezonul estival inseamna si un bronz pe masura, situatie in care foarte multi se duc deja cu gindul la plaje insorite. In ceea ce priveste apa dulce, din cauza normelor in vigoare - care nu mai permit scaldatul si nici amenajarea de terase pe malul fluviului, la voia intimplarii - , a poluarii si a inundatiilor, brailenii nu se vor putea bucura de racoarea undelor Dunarii. Nici la strand nu se pot duce inca, deoarece acesta abia a fost concesionat, iar lucrarile de reabilitare nu au putut fi demarate pina acum din cauza acelorasi inundatii. In acest caz, tot ce mai ramine braileanului de facut este sa dea o fuga pina la Lacu Sarat, unde se poate bucura si de apa, si de soare in voie. Din nefericire, nici plaja de la Lac nu a fost deschisa inca, desi directorul sucursalei brailene a firmei care are in administrare plaja promite ca in primul week-end cu soare, portile vor fi larg deschise pentru toti cei care asteapta cu nerabdare acest moment.

Plaja de la Lacu Sarat va fi deschisa in primul week-end cu soare

Pina atunci, atit plaja, cit si campingul de linga, vor mai fi toaletate o data, deoarece, datorita ploilor din ultima vreme, buruienile si iarba cresc foarte repede si napadesc pina si aleile. "Noi vom da drumul la plaja in primul sfirsit de saptamina cu soare. Biletul pentru adulti va costa 3 lei, iar pentru copii tot 1,5 lei, ca si anul trecut. Nu am marit pretul decit cu 0,5 lei la adulti deoarece cresc costurile cu intretinerea plajei si mai ales cele la apa curenta. Dar mi se parea incorect sa maresc pretul la bilet, in contextul in care, in afara de igienizare si pregatirea pentru sezonul estival, nu am facut mari investitii acolo", ne-a precizat Sorin Bosneag, directorul sucursalei brailene a firmei care a concesionat plaja. Acesta ne-a mai explicat ca, deocamdata, nu se pot face investitii foarte mari in ceea ce priveste plaja, deoarece terenul folosit in acest scop, de linga apa, este de fapt o zona de protectie a lacului, si nu o plaja: "In ceea ce priveste plaja, pina la anul nu vom face nici o investitie majora, deoarece trebuie sa vedem ce avem voie si ce nu sa facem acolo. Ea e considerata plaja, dar nu e plaja, e perimetru de protectie a unui zacamint natural de minerale si saruri. Dar oamenii vin acolo pentru tratament... Sa vedem ce va spune si UE despre asta. Asa ca anul acesta am zis sa lasam lucrurile asa, sa vedem exact care vor fi normele in vigoare, perioada de gratie pentru investitii...".

Lacul - poluat cu fecale de catre cei care fac plaja in zona neamenajata a padurii

Referitor la plaja neamenajata din zona padurii de pe partea cealalta a lacului, Bosneag ne-a explicat ca aceasta este de fapt in administrarea Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale si ca, desi poluarea cu fecale din acea zona afecteaza tot lacul, nu are cum interveni din punct de vedere legal: "Acea zona nu intra in raspunderea mea, dar ma afecteaza si pe mine. Lacul propriu-zis e al statului, 80% din Lac il am eu in concesiune, pentru exploatare in scop medical, iar 20%, adica acea zona, este in administrarea Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale. Nu vorbesc de faptul ca fac nudism acolo, asta e o chestie ce tine de moralul fiecaruia si de simtul estetic personal. In schimb e vorba de faptul ca acolo se face balneatie fara grupuri sanitare si se polueaza apa. Anul trecut a fost apa mai mica si nu au putut intra prea mult in apa, dar anul asta, fiind apa mai mare, ma tem ca nu vom scapa de fecale....Ca sa nu mai vorbesc de gunoaiele de acolo pe care nu stiu daca le stringe cineva".
In ceea ce priveste zona turistica si de tratament a statiunii, Sorin Bosneag ne-a precizat ca hotelurile sint deja rezervate in proportie de 90 - 95% , un procent asemanator cu cel de anul trecut, motiv pentru care s-a insistat pe modernizarea de interior: "Investitiile facute in amenajarile interioare ale hotelurilor s-au ridicat la aproape 500.000 de euro. Mergem in continuare cu lucrarile, dar pe parti care poate mai putin intereseaza, dar care, adunate, asigura tot confortul turistilor - plase pentru tintari, hidroizolatii, termoizolatii. In rest, asa cum am mai spus, asteptam sa vedem care va fi legislatia referitoare la investitii ca sa ne putem orienta asa cum trebuie".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro