Mergi la conţinutul principal

Brailenii se simt in siguranta pe mijloacele de transport in comun

In perioada 9 - 18 mai, Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Braila a realizat, prin Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, un studiu bazat pe sondarea opiniei publice a populatiei cu privire la siguranta pe mijloacele de transport In comun. Sondajul de opinie a fost aplicat In municipiul Braila si In orasul Ianca, esantionul de subiecti fiind ales pe criterii de virsta, sex si mediul de provenienta. Scopul acestei cercetari a fost cunoasterea nivelului de siguranta perceput de cetateni, In vederea elaborarii unui program de masuri concrete pentru asigurarea unui climat corespunzator de securitate civica.
In urma analizarii rezultatelor a reiesit faptul ca nivelul de siguranta perceput de respondentii de pe liniile de transport din municipiul Braila este ridicat, 66,1% considerind ca se simt, In mare masura, protejati In mijloacele de transport In comun. De asemenea si gradul de siguranta oferit de mijloacele de transport preorasenesti este perceput ca fiind ridicat, de 65,9% dintre persoanele care apeleaza frecvent la aceste servicii de transport In comun. "Statiile mijloacelor de transport In comun sint considerate relativ nesigure de 37% dintre subiectii chestionati, cu virste cuprinse intre 15 si 29 de ani, in timp ce ele sint considerate sigure de 56% dintre persoanele cu vista Intre 30 si 60 de ani. Dintre factorii favorizanti ai diminuarii gradului de siguranta In mijloacele de transport In comun, subiectii au indicat, In ordinea frecventei, urmatorii: aglomeratia din mijlocul de transport; comportamentul celorlalti pasageri; posibilitatea de a fi victima unei infractiuni; prezenta persoanelor In stare de ebrietate; stilul de conducere al soferului; prezenta cersetorilor; starea tehnica a mijlocului de transport; starea drumurilor pe care se circula", ne-au precizat surse autorizate din cadrul Biroului de Presa al IPJ Braila.
Intrebati daca, In ultimii 3 ani, In timp ce calatoreau cu mijloacele de transport In comun au fost victima sau martor al unei infractiuni, cei mai multi (35,7%) au indicat agresiunile verbale, In timp ce 16,4% au indicat furturile din buzunare, posete sau genti. Majoritatea respondentilor care au fost victima unei infractiuni In mijloacele de transport In comun nu au sesizat la politie fapta comisa, doar 31,8% procedind In sens contrar. Dintre cei care nu au sesizat fapta, 36,6% au motivat cu faptul ca prejudiciul era prea mic, In timp ce 33,2% au afirmat, In procente egale (16,6%), ca nu au retinut destule informatii despre autori sau nu au avut timp sa depuna plingere la politie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro