Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii se pot inchina moastelor Sfintilor Andrei si Nectarie

Cu ocazia sarbatoririi Sfintului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al Brailei, astazi, la ora 16.00, brailenii se vor putea inchina moastelor Sfintilor Andrei si Nectarie, aduse special de la Episcopia Dunarii de Jos si depuse la catedrala "Sf. Nicolae" de pe strada Ana Aslan. Sfintele relicve vor sta la "Sf. Nicolae" cel mai probabil pina duminica, 7 decembrie, ziua Sfintei Mucenite Filofteia, ne-a precizat parintele Gheorghe Marinescu, protopopul Brailei.
Deseara, la catedrala de pe Ana Aslan se va oficia Acatistul Sf. Ierarh Nicolae, iar miine, incepind cu ora 8.30, slujba oficiala dedicata ocrotitorului spiritual al orasului Braila. Sfinta Liturghie Arhiereasca de hram, care se va termina in jurul orei 11.30, va fi oficiata de insusi PS Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de preoti braileni si consilieri eparhiali. La finele slujbei religioase, ierarhul de la Galati va imparti copiilor si batrinilor prezenti, dupa datina, peste 300 de pungi cu dulciuri. Tot atunci, cei prezenti la eveniment vor fi invitati la o masa de hram, unde vor avea la dispozitie 7.500 de sarmale. La slujba vor fi invitate, afara de credinciosii de rind, oficialitatile urbei, directori de institutii, comandanti de mari unitati militare incartuite la Braila.
Cunoscut in calendarul popular drept "Mos Nicolae" sau "Sannicoara", Sfintul Nicolae, primul dintre Mosii care, de Sfintele Sarbatori, urmeaza sa vina cu sacul plin cu daruri, este aparatorul corabierilor si al celor greu incercati de soarta, fie ei orfani, vaduve sau saraci. Potrivit traditiei, "Mos Nicolae" le aduce daruri celor mici si celor mari, in fiecare an, in noaptea de 5/6 decembrie, si ii pedepseste cu nuielusa pe copiii neascultatori. Cel mai important atribut al Sfintului Nicolae este generozitatea. De aceea, in toate bisericile crestine ortodoxe brailene se impart sute de daruri copiilor saraci, orfanilor, batrinilor, precum si familiilor nevoiase. Totodata, vor fi rasplatiti copiii care au participat la concursul de religie, desfasurat in toate institutiile de invatamint, in cinstea ocrotitorului spiritual al Brailei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii