Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii prefera Grecia si Bulgaria in aceasta vara

In acest an, sustin reprezentantii agentiilor de turism, brailenii au fost mai hotariti ca oricind sa plece in concediu. Desi sintem abia in iunie, multi dintre ei si-au facut rezervarile pentru vara lui 2007, astfel incit exista locatii pentru care s-au epuizat deja biletele. Locuitorii orasului nostru prefera Grecia si Bulgaria ca destinatii. O parte dintre ei, mai putini insa, au ales litoralul romanesc.
Grecia ramine in topul preferintelor. Cultura deosebita, serviciile dar si costul foarte avantajos al sejururilor fac din aceasta tara una din preferatele romanilor si, implicit, a brailenilor. Grecia impresioneaza prin istorie, arhitectura, peisaje si obiceiuri. De-a lungul fisiilor de pamint dintre Marea Egee si Marea Ionica, cele mai vechi civilizatii, timpuri legendare si obiceiuri puternic inradacinate in trecut, se intilnesc si convietuiesc in timpurile moderne. Cei interesati pot practica sporturi acvatice, pot merge in croaziere pe mare, la pescuit. Este un tarim magic, unde trecutul si prezentul alterneaza, la fel ca schimbarile de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente de neuitat. Statiunile agitate, peisajele stincoase, plajele ascunse, orasele antice sint doar citeva din atractiile turistice din aceasta tara. Cele mai scumpe vacante sint in Creta si Rhodos iar cele cu preturile rezonabile sint in Thasos si Corfu. Cei interesati pot opta pentru oferte individuale dar si pentru excursii cu autocarul. Un sejur de 8 zile la Chalkidiki poate costa 190 de euro. Pretul include cazare la hotel de 3 stele, masa atit dimineata cit si seara. Pentru brailenii care vor sa mearga cu autocarul se mai adauga o suma de 69 de euro, iar pentru cei care prefera avionul, suma este de 205 euro, biletele fiind dus - intors.
In Bulgaria, cele mai solicitate statiuni ramin Albena si Nisipurile de Aur. Cu 270 de euro, turistii pot petrece 8 zile in aceste zone si beneficiaza de cazare la hotel de 4 stele, masa si transport. Pentru un hotel de 5 stele pretul este de 300 de euro. Pentru circuite pretul este mai mare dar au existat braileni interesati si de aceste oferte. Pentru 16 zile pe ruta Anglia - Franta - Benelux, costul este de 735 de euro si include transport, mic dejun si vizite ale diferitelor obiective turistice din Budapesta, Viena, Salzburg, Munchen, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Anvers, Bruxelles, Londra, Greenwich, Oxford, Paris, Versailles, Valea Rinului, Praga. Pentru un circuit de 20 de zile in tarile nordice, pretul este de 1295 de euro. Plecarea este din Bucuresti si printre orasele care vor fi vizitate se afla Budapesta, Cracovia, Varsovia, Riga, Helsinki, Oslo, Copenhaga, Berlin, s.a.
In ceea ce priveste litoralul romanesc este preferata statiunea Mamaia. Pentru un sejur de 9 zile, costul este de 757 lei si include cazare si mic dejun. Pentru inca o masa pe zi, brailenii au optat pentru bonuri valorice in valoare de 32 de lei. Ceva mai accesibile ca pret sint statiunile Mangalia, Venus, Eforie Sud si Cap Aurora. La Venus, un sejur in perioada 20 - 25 iunie costa doar 1,4 milioane. Pretul include doar cazarea iar pentru masa se pot folosi bonuri valorice.
Categorie articol: 

Comentarii