Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii nu mai dau navala la aerul conditionat

Desi vara e in toi, canicula nu pare sa-i determine pe braileni sa isi cumpere aparate de aer conditionat, asa cum era de asteptat, daca ne gindim la avalansa de cereri de acum un an. Aceasta poate avea doua motive, dupa nebunia de anul trecut, foarte multi braileni si-au rezolvat deja problema, dar poate fi si un efect secundar al noii tendinte de a se izola termic locuintele. In aceste conditii, acum cele mai multe magazine de electrocasnice nu au sesizat o crestere semnificativa a numarului de cereri pentru astfel de produse. Cu toate ca exista un numar mare de firme producatoare fata de anii precedenti, iar preturile sint mai reduse, temperatura ridicata nu a convins lumea sa se imbulzeasca la standuri.
Cele mai mari profituri le au marile centre comerciale. Conform ultimelor date facute publice, pe segmentul aparate de climatizare hipermarket-urile inregistreaza o crestere procentuala de aproximativ 30% in acest sezon, avind o gama foarte larga de produse, cu preturi ce variaza intre 900 si 1.800 lei. De asemenea, o alta constatare, oamenii sint tot mai interesati de aparatele de aer conditionat portabile, in ciuda faptului ca sint mai scumpe.
Daca in hipermarket-uri, in general, tendinta este de crestere a vinzarilor, magazinele de profil inregistreaza scaderi.
Fata de anii trecuti, magazine recunoscute in domeniu estimeaza ca procentul vinzarilor este mult mai mic, singurul lucru care i-ar mai putea determina pe clienti sa se orienteze spre aerul conditionat fiind o perioada mai lunga de canicula. Pentru a compensa, acestea atrag potentialii cumparatori cu oferte de montare gratuita, intr-un timp cit mai scurt. Sint insa si patroni mai "norocosi". Oferind o gama mai larga de servicii dar si oferte promotionale atractive, sint, in Braila, si magazine care au inregistrat un numar mai mare de vinzari de la inceputul sezonului si pina in prezent, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Comparativ cu ofertele de pina acum, ei ofera o gama mai larga de produse, preturi mai mici, si, in plus, incheie contracte cu firmele producatoare pentru a le putea asigura clientilor livrare rapida si montaj gratuit, in conditiile prestabilite.
Concluzia noastra, dupa un tur complet prin marile magazine de profil, anul acesta brailenii au de unde alege varianta cea mai avantajoasa, putind sa hotarasca in privinta marcii preferate de electrocasnice, dar si in privinta modalitatii de plata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii