Mergi la conţinutul principal

Brailenii nu inteleg importanta obtinerii autorizatiei de constructie

Viceprimarul Lucian Tilea avertizeaza brailenii despre importanta obtinerii autorizatiilor de constructie. Acesta a tinut sa sublinieze faptul ca la noi in oras nu numai braileanul de rind nu intelege ca ii trebuie autorizatie de constructie pentru cea mai marunta interventie care presupune folosirea materialelor de constructie, dar nici institutiile statului sau firmele nu stau mai bine la acest capitol: "Asa cum a fost obisnuit braileanul de zeci de ani de zile, se pune si isi construieste ce il taie capul, cum il taie capul. Si acum, cind ii spui ca ii trebuie autorizatie de constructie, ca fara acel act constructia ridicata de el practic nu exista si nu o poate valorifica sau lasa mostenire, se uita la tine de parca ai vorbi alta limba. E o problema extraordinar de mare asta. Lumea crede in continuare ca autorizatia de constructie e doar un moft sau prilej de gluma, dar in curind vor vedea ca lucrurile nu stau chiar asa".
Tilea a mai explicat ca braileanul trebuie sa mai inteleaga ca, daca pina acum a mers formula constructiilor ilegale, de acum inainte nu se mai poate: "Acum, daca vrei sa faci un imprumut, ti se cer actele casei, printre care si autorizatia de constructie. La credite ipotecare la fel, daca vrei sa faci o succesiune, nici nu se mai discuta. Ai nevoie de acest act. E spre binele tau sa-l faci cind trebuie, adica atunci cind construiesti o casa noua sau faci modificari sau extinderi, decit sa dai mult mai multi bani atunci cind iti trebuie si nu ai de unde sa ii iei. De acum inainte asa se lucreaza, si sa ii vad eu pe cei care au crezut ca au fentat muncipalitatea si nu si-au luat autorizatie de constructie cum o sa se descurce".
Viceprimarul a mai adaugat ca, ceea ce este si mai strigator la cer, e faptul ca nici institutiile statului nu respecta legea si prefera sa faca diferite lucrari de constructie, pe sub mina, fara sa ceara autorizatie: "Avem un caz clar chiar Consiliul Judetean si Facultatea de Inginerie. Ei tot spun ca acolo s-au facut lucrari de igienizare, dar alea au costat citeva miliarde. Eu nu stiu ce igienizare se face cu citeva miliarde, dar probabil ar ajunge sa se igienizeze cartierul Vidin. Deci acolo a fost vorba de lucrari de constructie, iar asta se poate vedea dupa deviz. Apoi, un caz mai grav, Biserica Sf. Antonie cel Mare din Vidin, care, dupa 11 ani, repet, 11 ani, a venit sa ceara autorizatie pentru amplasamentul pe care s-a facut in mod ilegal. E incredibil ce se intimpla. Si atunci nu-i de mirare ca omul de rind crede ca poate scapa mai ieftin daca nu cere autorizatie. La asa modele de comportament civic demne de urmat... ce se mai zici...".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro