Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii l-au sarbatorit pe Sfintul Nicolae ajutindu-i pe copii si saraci

Statornicita in urma cu 13 ani printr-o hotarire a CLM, ziua Ocrotitorului spiritual al Brailei a fost sarbatorita ieri la catedrala "Sfintul Ierarh Nicolae" de pe strada Ana Aslan, ce-i drept, cu mai putin fast decit in anii precedenti. Strazile urbei n-au mai fost inundate de lumini, n-au mai fost arborate drapele si autoritatile nu s-au inghesuit la slujba tinuta la catedrala "Sf. Nicolae", de pe strada Ana Aslan. Fetele bisericesti si-au facut, insa, datoria pe deplin, bisericile fiind arhipline, mii de oameni primind cite un dar de la semenii lor, de ziua patronului spiritual al orasului.
Sfinta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata, ieri, de insusi PS Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de preoti, consilieri si diaconi episcopali, in prezenta a sute de credinciosi. Ierarhul a indemnat la cumpatare si milostenie, i-a binecuvintat pe cei prezenti si a impartit sute de daruri copilasilor veniti la biserica "Sf. Nicolae". La Sfinta Liturghie, au fost prezenti sefi ai unor institutii brailene si comandanti de mari unitati militare. Dintre persoanele oficiale prezente, amintim pe vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru.
La finele serviciului religios tinut la catedrala "Sfintul Ierarh Nicolae", sutele de braileni care au asistat la Sfinta Liturghie au primit sarmale de post, pregatite cu sprijinul Primariei Municipiului Braila. Alte mii de credinciosi ortodocsi, de la toate parohiile, au primit alimente si imbracaminte, in numele Ocrotitorului spiritual al Brailei, Sfintul Nicolae, aparatorul copiilor, saracilor si al celor suferinzi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii