Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii incep sa piarda razboiul celor 1.000 de hectare

Galatenii au mai cistigat o batalie in razboiul celor 1.000 de hectare pe care le-au ocupat pe teritoriul judetului Braila. Curtea de Apel Galati a respins, joi, 11 septembrie, actiunea intentata de SC "Agrozootehnica" Vadeni, pentru anularea hotaririi de Guvern prin care terenul a fost atribuit Consiliului Local Municipal Galati. "Curtea de Apel a respins ca inadmisibila exceptia de nelegalitate a hotaririi 512/2002 emisa de Guvernul Romaniei, privind trecerea a 1.000 de hectare din proprietatea statului in cea a municipiului Galati", a declarat judecatoarea Gina Ignat, purtatorul de cuvint al institutiei. In aceste conditii, sansele "Agrozootehnica" Vadeni de a obtine despagubirile pe care le pretinde sint aproape nule. Societatea braileana mai are, totusi, posibilitatea sa atace hotarirea cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Reamintim ca "Agrozootehnica" Vadeni a dat in judecata CLM Galati si Guvernul Romaniei, pe motiv ca trecerea celor 1.000 ha din proprietatea privata a statului in proprietatea publica a municipiului Galati este ilegala. Firma braileana sustinea ca, de fapt, este vorba despre 1.156 ha care nu apartin doar statului roman, ci si societatilor cu profil agricol "Agrozootehnica" Vadeni si "Horticola Dunarea" Braila. Tot "Agrozootehnica" acuza Guvernul ca, practic, i-a nationalizat sistemul de irigatii, fara a acorda nici o despagubire, in conditiile in care reteaua de udare urmeaza sa fie casata.

Cei care erau in functie la vremea respectiva ar fi trebuit sa se agite

Autoritatile brailene trateaza cu detasare actuala decizie a Curtii de Apel Galati: "Chestiunea cu proprietatea e de mult lamurita si deja este prea tirziu sa mai facem ceva. Cei care erau in functie la vremea respectiva ar fi trebuit sa se agite. Noi facem acum tot posibilul sa punem la punct alte probleme, cum ar fi dreptul de incasare a impozitelor sau de eliberare a autorizatiilor de constructi", ne-a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii